Blogolj!

Döbbenetes tragédia rázta meg a szerb autósportot

Dorogi László

A szervezet főtitkára, Predrag Djurdjev hétfőn lelőtte a szövetség elnökét, Mirko Butuliját, majd magával is végzett. A meggyilkolt elnök a szövetség két kakaskodó tagját akarta szétválasztani.

A meggyilkolt elnök, Mirko Butulija. (Fotó: Republika)

Döbbenetes információkat közölt hétfőn a Blic című szerb újság, olyan információkat, amelyek egy nappal a tragédia után is nehezen feldolgozhatók: a Szerb Autó-motor Szövetség elnökét saját főtitkára gyilkolta meg, mielőtt magával is végzett volna. Pedig könnyen lehet, hogy Predrag Djurdjev nem is akarta megölni Mirko Butuliját, szerb lapértesülések szerint ugyanis Butulija éppen a szövetség két balhézó alkalmazottját akarta szétválasztani, amikor megjelent a főtitkár és a kakaskodók közé lőtt.

Butulija négy gyermek édesapja volt, 2014 óta töltötte be a Szerb Autó-motor Szövetség elnöki posztját, emellett a belgrádi Crvena zvezda kézilabdaklub elnökeként és a Szerb Kézilabda-szövetség alelnökeként is dolgozott. A sors furcsa fintora, hogy a gyilkosságot elkövető Djurdjev életét két évvel ezelőtt éppen a szövetség elnöke mentette meg, amikor a főtitkár egy folyóba zuhant és fuldokolni kezdett.

Címkék: Autómotor, Gyász
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69431/pics/lead_800x600.jpg
Autómotor,Gyász
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?