Blogolj!

Sportlövészet: két olimpiai kvóta és egy magyar világcsúcs Új-Delhiben!

Kálovics Tibor

A sportpisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István is aranyérmet szerzett az Új-Delhiben rendezett világkupán és így mindketten kijutottak a tokiói olimpiára. Major ráadásul világrekorddal diadalmaskodott.

Fotó: hunshooting.hu

Péni István a délelőtti órákban a szabadpuskaa 3x40 lövéses összetett számát nyerte meg. Az UTE klasszisa hetedikként jutott a nyolcas döntőbe, ráadásul az első szakaszt követően a legrosszabb bennmaradó helyen állt. Fekvőben aztán klassziskülönbséggel jobban teljesített és feljött az első helyre. Az álló lövészetet követően végül 459,1 körös teljesítménnyel nyert és egy tizeddel előzte meg  Szergej Kaminszkijt.

A női sportpisztolyosok küzdelmei már szombaton megkezdődtek Indiában. Major Veronika már ekkor remekül lőtt, hiszen a 30 pontlövéses alapsorozatban 293 körrel a második helyen végzett. Az alapszakasz második felében 298 kört ért el (két lövése kilences a többi tízes lett) és így az alapversenyt 591 körrel zárta az élen. 

Az alapszakasz eredményeit törölték a döntő előtt, de ez nem zavarta Major Veronikát. Az első négy sorozatot követően még ötös holtversenyben másodikként állt, innentől kezdve azonban ő uralta a versenyt. Hibátlan maradt több sorozatban is és végül hétpontos előnnyel nyerte meg a versenyt. 

Major a döntőben 40 pontos csúccsal zárt amely világcsúcsnak számít a döntőket illetően. 

Péni István és Major Veronika a harmadik illetve a negyedik olyan magyar sportoló aki bebiztosította indulását Tokióban: korábban két vitorlázó Berecz Zsombor és Érdi Mária szerzett kvótát. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69311/pics/lead_800x600.jpg
Péni István,sportlövészet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?