Blogolj!

A fejükön pörögnek a párizsi olimpia szervezői

Elment ezeknek a franciáknak a maradék józan esze is. A párizsi olimpia szervezői most azt találták ki, hogy ötkarikás sportágat csinálnak a bréktáncból.

Fotó: NewsOK

Nem megbántva az extrém táncforma művelőit, mégis mi keresnivalója lenne ennek a gettóból induló táncformátumnak az olimpiai játékokon? Milyen okkal kellene a bérktáncot olimpiai versenyszámmá avanzsálni és miért kellene ezt nekünk, az olimpiai hagyományokat tisztelő embereknek lenyelnünk? Nos, az egyik párizsi főszervező szerint azért, mert ezzel a "sporttal" szeretnék városiasabbá, művészibbé tenni az olimpiát. Na meg a nagy túróst.

Félreértés ne essék, semmi bajom a bréktánccal mint önkifejezési formával, csakhogy attól, mert a táncosok kőkeményen megdolgoztatják az izmaikat egy-egy performansz elvégzése közben, aligha lesz ebből sport. Hát még olimpiai. Persze, dilemmázhatunk azon, hogy akkor az e-sport, a sakk, vagy a darts nevezhető-e a szó szoros értelmében vett sportnak, de a vitának nem lenne sok értelme, mivel a fent említett tevékenységek egyike sem szerepel az ötkarikás palettán.

A NOB mindenesetre hajlik a párizsi olimpiai szervezőbizottság ötletének megvizsgálására, 2020 decemberéig pedig el is döntik, hogy mi legyen a bréktánc sorsa. A bréktánc-rajongók egyébként reménykedhetnek, ugyanis a tavalyi ifjúsági olimpián már szerepelt a programban a fejenpörgés, így könnyen elképzelhető, hogy bekerül a 2024-es programba. Ez azért egy komoly gyomros lenne az olyan tradicionális sportágak számára, mint a birkózás, amely hiába oszlopos tagja az olimpiai sportágaknak a kezdetek kezdete óta, mégis veszélyben a jövője.

Címkék: olimpia
1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69223/pics/lead_800x600.jpg
olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-22 14:50:52
Na, a csigazabáló franciák eszéről nyithatunk egy "rögeszmecserét", az biztos !!!
Csak mondom, a Murphy törvénykönyve szerint:
• Bármelyik hülyének lehet használhatatlan ötlete !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?