Blogolj!

Rasovszky Kristófot választották Európa legjobbjának!

Rasovszky Kristófot választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN szavazásán.

A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a voksoláson a nemzeti szövetségek és az egyes LEN-bizottságok tagjai szavazhattak a legjobbakra. 

A női úszók között 2013 és 2016 között sorozatban négyszer győztes Hosszú Katinka második lett a svéd Sarah Sjöström mögött.

A 21 éves Rasovszky - aki a LEN Awards-szavazások 2008 óta íródó történetében első magyar férfi nyíltvízi úszó győztes - a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet nyert.

Rasovszky a szavazatok 47 százalékát bezsebelve diadalmaskodott legnagyobb riválisa, Ferry Weertman előtt, aki 40 százalékot kapott. Glasgow-ban a holland rutinosabb benyúlásával, mindössze négy századmásodperccel megelőzte a veszprémiek versenyzőjét 10 kilométeren, de Rasovszky így is egyedülálló eredményt ért el azzal, hogy 5 és 25 kilométeren győzött, azaz a nyíltvízi Eb-k történetében a férfiaknál elsőként tudott mindhárom egyéni számban érmet szerezni. Emellett négyből négy viadalon nyert a LEN Európa Kupa-sorozatban, míg a világkupa-összetettben negyedik lett. 

Rasovszky Kristóf színvonalas társaságba került, hiszen Hosszú Katinkán kívül korábban olyan magyar sportolók kapták meg a LEN díját, mint Biros Péter (2008, vízilabda), Risztov Éva (2012, nyíltvízi úszás), Varga Dénes (2013, vízilabda) és Cseh László (2015, úszás).

"Nagyon boldog vagyok, ez egy igazi örömhír így az év első nyíltvízi versenye előtt" - mondta Rasovszky Kristóf, aki szombaton kezdi a szezont a dohai világkupán. "Nagyon megtisztelő ez az elismerés, főleg, hogy Ferryt is sikerült megelőzni szoros versenyben, ami úgy látszik, mind a vízben mind a parton komoly feladat. Ez egy újabb skalp azon címek között, amelyeket meg lehet szerezni egy évben. A cél most az, hogy a még meg nem szerzetteket is begyűjtsem a folytatásban."

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/68931/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,Rasovszky Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-17 12:38:30
Ha valaki megérdemelte, akkor ő biztosan az !!!!
Nagyon sok sportszerető magyar ember nevében:
Gratulálok az eredményekhez, és a kitüntetéshez is !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?