Blogolj!

Nyertek a budapestiek, nem lesz idén Red Bull Air Race

Dorogi László

A rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt Budapest nem adja ki az engedélyeket a júliusra tervezett repülő-verseny szervezőinek.

Fotó: redbull.com

Erről a Főpolgármesteri Hivatal adott tájékoztatást közleményében kedden, mint írják, a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével a főpolgármester - Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben - tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit a magyar főváros döntéséről. A közleményből kiderül, hogy Tarlós István alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét a verseny lebonyolítására, ám a szervezők végül em jelöltek ki új helyszínt.

A Red Bull Air Race idei budapesti versenyét július 13-14-re tervezték, s bár korábban elkezdődött a jegyek értékesítése a műrepülő-versenysorozat magyarországi állomására, a főváros nem bólintott rá. A verseny keltett zaj már az előző évben is heves tiltakozást váltotti ki fővárosi lakosok körében, Tarlós István pedig elnézést is kért a fővárosiaktól a verseny okozta kellemetlenségek miatt és kijelentette azt is, hogy amíg ő a főpolgármester, ugyanilyen feltételek mellett nem lesz több ilyen botrányos zűrzavar a városban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/68534/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Red Bull Air Race
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?