Blogolj!

Jégkorong: bravúrgyőzelemmel jutott rájátszásba a Fehérvár AV 19

Kálovics Tibor

Az osztrák bázisú jégkorongligában szereplő Fehérvár AV 19 hazai pályán legyőzte a Salzburgot és így már biztosan ott lesz a rájátszásban.

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

A fehérvári csapat számára karnyújtásnyira került a felsőház és a rájátszás elérése az idei szezonban, ahhoz, hogy ez ma az alapszakasz utolsó fordulójában biztossá váljon egy olyan csapatot kellett legyőzni amely ellen legutóbbi hat mérkőzését elveszítette. (Ráadásul néhányat nagy különbséggel is.) 

A salzburgiak aktívabban kezdték a mérkőzést és a magyar csapatnak többször is Mac Carruth bravúrjai kellettek ahhoz, hogy a vendégek csak egy góllal vezessenek az első harmad végén. 

A második játékrészre kiegyenlítetté vállt a mérkőzés és Erdély Csanád révén sikerült is az egyenlítés. Sokáig azonban nem ünnepelhetett a fehérvári publikum mivel Rauchenwald révén a Salzburg visszavette az előnyt. 

Az utolsó játékrész elején Mike Caruso egy bombagóllal egalizált és ez fordulatot hozott a mérkőzésbe: perceken belül Eric Meland, és Stipsicz Bence is feliratkozott a góllövők közé. A meccset végül az 55. percben döntötte el végleg a Volán ekkor ugyanis Hári János is betalált. A Salzburg ugyan mindent megpróbált és szépített is, de két másodperccel a vége előtt Erdély Csanád egy üreskapus góllal mindent eldöntött. 

A Fehérvár AV 19 2017. szeptembere után győzte le ismét a Salzburgot és négy szezont követően vívta ki helyét a felsőházban és egyúttal a rájátszásban is. 

Végeredmény:

Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg (osztrák) 6-3 (0-1, 1-1, 5-1)
a Fehérvár gólszerzői: Erdély (26., 60.), Caruso (42.), Meland (43.), Stipsicz (49.), Hári (56.)

Címkék: Jégkorong
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/68462/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?