Blogolj!

Budapest nagykövete lett Kovács Ágnes

2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, ennek egyik arca lehet az olimpiai bajnok úszó.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén. A díjat a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője adta át.

A méltatás szerint az idei díjazott – kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához – kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig.

Olyan embernek adták át a díjat – fűzték hozzá –, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez – írja az MTI a díjalapító BFTK közleménye alapján.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa. Kiemelte: az egész évnek „markáns sporttematikája” lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/68432/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Kovács Ágnes,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-03 17:42:46
Remélhetjük, hogy az Ágiba nem rúg bele valami idióta Momentumos ökör, mint legutóbb a Gyurta Daniba ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?