Blogolj!

Babos Tímea és Kristina Mladenovics újra döntőbe jutott

Ragnar Volarus

Szinte hihetetlen, de egy évvel ezelőtt a magyar-francia páros szintén 6:4, 6:2-re nyert a legjobb négy között Melbourne-ben. Akkor a tajvani Hszie Szu-vej és a kínai Peng Su-aj volt az ellenfél, idén pedig a verseny két amerikai meglepetésembere állt a háló túloldalán. De Babos és Mladenovic izgalmas, szoros és fordulatos mérkőzésen került a fináléba.

Fotó: babostimea.hu

A 46 perces első játszmában a magyar-francia kettős 0:1 után, 15-40-ről, összesen három bréklabdáról mentette meg adogatást. Majd jött a fordított forgatókönyv: 15-40, összesen három esély az ellenfél szervájának elnyerésére, amiből Timiék az utolsó esélyt ki is használták. Hamarosan jött egy újabb kiélezetett gém, Brady és Riske ismét kiválóan kezdett fogadóként. Babosék viszont 0-40-ről, majd egy újabb amerikai pontról is egyenlítettek, majd megnyerték ezt a játékot (4:2). Ezután Brady és Riske hárított bréklabdát, de a fordításra már nem volt esélyük. A címvédő kettős a következő két adogatást egyformán 15-re hozta, így lezárult a nyitó felvonás (6:4).

A második szett pazarul indult. Babos és Mladenovics úgy húzott el 3:0-ra, hogy brékelt 30-ra, majd 40-re. Brady és Riske ezután 30-15-ről nyerte el a magyar játékos adogatását, de azonnal jött a mindent eldöntő válasz. A magyar-francia páros brékelt 15-re, majd 15-40-ről hozta a szerváját. Az amerikaiak ekkor sem adták fel, két meccslabdáról nyerték adogatásukat, 5:2 után viszont már nem volt visszaút. Babos Tímea és Kristina Mladenovics összesen hat játékot veszített Brady és Riske ellen az elődöntőben.

„Nagyon-nagyon örülök, szerintem magas színvonalú mérkőzést játszottunk! Ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi. Ma mi voltunk a jobbak! Örülök ennek, hiszen az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk. De mindig szépen vissza tudtunk jönni. Nagyon várjuk a pénteket, az újabb Grand Slam-döntőt! Természetesen készülök már a fináléra és már az azt követő versenyekre is” – nyilatkozta Babos.

AUSTRALIAN OPEN 2019, NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Jennifer Brady, Alison Riske (amerikai) 6:4, 6:2

A mérkőzés összesen 1 óra 21 percig tartott.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67972/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?