Blogolj!

Férfi kézilabda-vb: felőröltük Tunéziát, fontos győzelmet aratott a válogatott

Kitűnő második félidei védekezéssel, Székely Márton bravúrjainak köszönhetően 26-21-re legyőztük Tunéziát a világbajnokság középdöntőjében.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sorsdöntő összecsapás következett a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a német-dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjében, a Tunézia elleni mérkőzésnek nem kevesebb volt a tétje, minthogy lesz-e esélyünk az olimpiai kvalifikációs hetedik helyért játszani a középdöntőt követően. Az mindenesetre már a Dánia elleni, szombat estei vereség után eldőlt, hogy éremért biztos nem küzdhetnek a fiúk, persze ez aligha volt elvárás ettől a kerettől, ellenben egy esetleges, kellemetlen Tunézia elleni vereség akár nagyon távol is lökhetett volna minket a tokiói olimpiától.

Csoknyai István szövetségi kapitány szerencsére jó híreket kapott szombat este, ugyanis visszatért a csapathoz a csoportküzdelmek során bokasérülést szenvedő Balogh Zsolt, de Bodó Richárd kificamodott bokája is rendbejött annyira, hogy vállalni tudja a játékot.

A találkozó meglehetősen ideges és lassú iramban kezdődött és talán némileg váratlanul a tunéziaiak kezdték jobban, már 3-1-re is vezetni tudtak, amikor a sérüléséből visszatérő Balogh Zsolt és Bodó Richárd vezetésével felzárkóztunk. Ez nem vetette vissza az afrikaiak lendületét, a beállós Chouirefet pedig sehogyan sem tudtuk hatástalanítani, így a félidő derekán 7-5-ös előnyre tettek szert az afrikaiak, mi pedig szűk öt percig képtelenek voltunk bevenni a kapujukat.

Csoknyai István időkérését követően fordult a kocka, egy 5-0-s rohammal sikerült fordítania a magyar csapatnak, s ahogy korábban nekünk, úgy ezúttal a tunéziaiaknak is akadt egy bő öt perces góltalan időszaka, amit kiválóan használt ki az egyre jobban védekező magyar csapat. Az olló azonban nem nyílt ki az első félidő végére, 16-14-es magyar előnnyel vonulhattak pihenni a csapatok.

A szünet után teljes mértékben irányítása alá vonta a találkozót a magyar csapat, Székely Márton pedig igencsak elkapta a fonalat a kapuban, miközben elől Balogh Zsolt és Lékai Máté ellenállhatatlanul szórta a gólokat. A szegedi átlövő végül kilenc találatával a mérkőzés legeredményesebbjeként zárt, bebizonyítva, hogy hatalmas szüksége van rá a válogatottnak a kulcsfontosságú mérkőzéseken. Lékai Máténak sem kell szégyenkeznie, a veszprémi irányító hét góllal zárta a meccset, ám mégis inkább a feljavuló védekezésünknek köszönhetően sikerült teljesen leszakítanunk magunkról a tunéziaiakat.

Az első félidőben villogó Chouirefet leradírozta a magyar védelem a pályáról a második játékrészben, s bár Sanai átlövéseivel sokszor nem tudtunk mit kezdeni és Boughanmi is okozott gondot a széleken, összességében nagyon magabiztos győzelmet aratott a csapat.

A győzelemmel átmenetileg átvettük középdöntős csoportunk harmadik helyét Norvégiától, akik 20 órától lépnek pályára Egyiptom ellen. A magyar csapat éppen a skandinávok ellen zárja majd a középdöntőt szerdán, s akkor már azt is tudni fogjuk, hogy szükség van-e egyáltalán a győzelemre ahhoz, hogy a hetedik helyért játszhassunk, ám szerencsés esetben még a csoport harmadik helye sem elérhetetlen, az pedig már a helyosztók előtt biztosítaná a csapat számára az olimpiai kvalifikációs torna lehetőségét.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, II. csoport:

Magyarország-Tunézia 26-21 (16-14)
Herning, 1500 néző, v.: Fonseca, Santos Duerta (portugálok)
Lövések/gólok: 41/26, illetve 40/21
Gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/1
Kiállítások: 12, illetve 12 perc
Magyarország: Székely - Hornyák, Balogh 9, Bánhidi 2, Lékai 7, Bodó 4, Bóka 2, cserék: Nagy 1, Schuch, Sipos, Ilyés, Ligetvári, Juhász 1 Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67884/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-21 11:34:11
A második félidőben úgy védekezett a csapat, ahogy a VB.-n az első perctől kellett volna. Ezzel nyertek is.
Kérdés, hogy ez majd mire lesz elég, és mennyire fog még hiányozni az Egyiptom ellen elhullajtott egy pont a csoportkör végén.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?