Blogolj!

Győzelemmel debütált a Babos-Fucsovics páros

Dorogi László

Először teniszezett egymás oldalán komoly tornán a magyar tenisz két legmagasabban rangsorolt játékosa és azonnal egy komoly párharcot sikerült megnyerniük.

Fotó: cyberpress.hu

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság történetében még soha nem volt példa arra, hogy színtiszta magyar kettős mérettesse meg magát a vegyes párosok versenyében, ám Babos Tímea és Fucsovics Márton az olimpiai kvalifikációt szem előtt tartva most bevállalta ezt. Azonnal egy nehéz meccset kellett behúzniuk, hiszen az ellenfél a valódi párosspecialistának számító John Peers-Csang Suaj ausztrál-kínai duó volt, akik tavaly elődöntőig jutottak a US Openen, nem véletlen, hogy a fogadóirodák is esélyesebbnek tartották őket előzetesen Marciéknál.

Bár Babos harmadik a női párosok ranglistáján, Fucsovics még százban sincs ebben a kategóriában, így nem lehettek kiemeltek, ezért az első körös nehéz feladat, amit viszont nagyon szépen oldott meg a magyar kettős.

A magyar tensizezők szemmel láthatóan élvezték egymás társaságát a pályán és ki is hozták egymásból a maximumot, az első szettet 6:3-ra nyerték meg, majd a 4:6-ra elveszített második szett után a döntő rövidítésben 10:7-el bizonyultak jobbnak esélyesebbnek tartott riválisaiknál. Mindezt úgy, hogy Babos néhány órával előtte még női párosban is pályára lépett Kristina Mladenoviccsal és természetesen esélyeshez méltó módon nyert is, így mindkét versenyszámban érdekelt lesz a legjobb 16 között.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67823/pics/lead_800x600.jpg
Australian Open,Babos Tímea,Fucsovics Márton,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?