Blogolj!

Budapesten tartóztatták le a football leaks tulajdonosát

Kecskés István

Budapest Európa Sportfővárosa 2019-ben, de úgy tűnik nemcsak a sportesemények miatt, hanem bűnügy miatt is a figyelem középpontjába került a magyar főváros.

Rui Pinto

Portugál lapértesülések szerint szerdán Budapesten letartóztatták Rui Pintót, aki azzal vált híressé, hogy megalapított és működtette a Football Leaks nevű oldalt, amely a labdarúgás legnagyobb botrányait robbantotta ki az elmúlt időszakban. Többek között a nevéhez fűződik Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügyének feltárása is. Az oldal megszerezte és nyilvánosságra hozta a felek peren kívüli megegyezését. 

Rui Pintót a magyar és a portugál rendőrség közös akcióban fogta el – ismerte el a portugál hatóság. A hekker amúgy erasmusos hallgatóként tengette napjait Budapesten az elmúlt években, egyelőre marad is, hiszen előzetes letartóztatásba helyezték. Egy hónap múlva adhatja ki a magyar hatóság a portugálnak. Pintót otthon azért keresték, mert kirobbantotta az úgynevezett Benfica-botrányt, amelynek keretében a klub alkalmazottainak illegálisan megszerzett levelezéseit szerezte meg és hozta nyilvánosságra. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67731/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?