Blogolj!

Kajak-kenu: Janics Natasa valószínűleg visszavonul

Kálovics Tibor

Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakozó a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy sérülései miatt mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy folytassa pályafutását.

Fotó: MTI

Douchev-Janics Natasa a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának nyilatkozott és  a jelenleg Kínában edzőtáborozó olimpiai bajnok a jövőjéről beszélt. 

Janics nyilatkozatában elmondta, hogy tavaly két válogató között gerincsérve lett amely miatt már elviselhetetlen fájdalmai vannak. A londoni olimpia előtt is kiújult nála egy sérv, de akkor világbajnoki címet szerzett és az olimpián is érmes lett.  Jelenleg viszont úgy érzi, hogy pihennie kell:

Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, és pihenni sem lehet tőle. Nagyon sok a baj vele, elegem lett. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat.

- mondta el nyilatkozatában a sportolónő. 

Janics az idei kihagyása miatt biztosan nem indul a szegedi világbajnokságon és jelenleg úgy érzi, hogy tíz százalék esélye van arra, hogy egyáltalán valaha versenyzőként visszatérjen. Jelenleg viszont úgy érzi, hogy nem tudja folytatja pályafutását. 

Janics Natasa 2001-ben azok után lett magyar állampolgár, hogy jugoszláv színekben negyedik helyen végzett a Sydney-i olimpián. Athénban egyesben és Kovács Katalinnal párosban lett olimpiai bajnok, míg Pekingben Kováccsal megvédte címét. Három ötkarikás győzelmén kívül két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett 2008-ban illetve 2012-ben. 

2002 és 2013 között összesen húsz alkalommal lett világbajnok, míg Európa-bajnokságokon 2004 és 2013 között összesen tizennégy aranyérmet nyert. 

Címkék: kajak-kenu
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67691/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?