Blogolj!

Férfi kézilabda-vb: nagyszerű győzelem Katar ellen!

Kálovics Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott második győzelmét aratta Dániában a világbajnokságon miután 32-26-ra legyőzte Katart.

Fotó: MTI

Két olyan válogatott csapott össze amely a legjobb 8 közé akar kerülni. A magyar válogatott az Argentína elleni döntetlen után Angola ellen javítottak, míg a 2015-ben vb-döntőt játszó katariak Egyiptom ellen küszöbölték ki az első mérkőzésen elszenvedett csorbát. (Kikaptak Angolától.)

A mieink ezúttal is bekezdtek és a harmadik percben már 3-0-ra vezettek. A katariaknak időt kellett kérniük, szinte azonnal és fel is zárkóztak 4-3-ra. Innentől kezdve viszont nem jöttek lendületbe az ázsiaiak és Bóka, Balogh és Bodó vezérletével sikerült a különbséget három gól körülire tornázni. A különbség először a 19. percben érte el a négyet (10-6) majd ezt a fórt a félidő végéig sikerült is tartani. Sőt Ancsin a 30. percben már 16-11-re módosította az eredményt. 

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Balogh Zsoltot bokasérülés miatt le kellett cserélni. 

A második félidő első gólját Hornyák szerezte így már hat találat volt a különbség, és ez komolya előnynek számított. A katariak ezután többször is felzárkóztak egy-két góllal, de minden esetben megvolt a válasz. A magyar lövések szinte valamennyi esetben gólt hoztak és így hiába hoztak néha érthetetlen ítéleteket is a játékvezetők a katariak nem tudtak igazán komolyan lendületbe kerülni. Egyetlen kisebb rövidzárlat volt a magyar játékban mikor 22-15 után az ellenfél négyszer talált be zsinórban, de egy időkérés után így is sikerült rendezni a sorokat. 

Az utolsó tíz percben már csak a különbség volt a kérdéses, a magyar válogatott végül 32-26-os aránnyal aratott egy nagy fegyverténynek számító győzelmet. 

A mérkőzés legjobbjának az 5 góllal és 5 gólpasszal záró Lékai Mátét választották.  

Coknyai István szövetségi kapitány a szövetség honlapjának elmondta, hogy a veterán Nagy László beállítása stabilitást adott a magyar csapat játékának:

A védekezésünk egyre hatékonyabb, Nagy Laci beállásával stabilizálódtunk. Vannak magas embereink, Ligetvári Patrik is nagyon sokat segített és Sipos Adrián is szépen dolgozott. Mindig tudtunk kicsit frissíteni, mindig feszesen tudtuk tartani a védekezést, sikerült távoltartani a kapunktól a nagy lövőiket és a kapusaink is szenzációsan védtek. Látom a fejlődést, hisz támadásban is szép dolgokat mutattunk be, megtaláltuk a helyzeteket, Lékai Máté pedig szenzációsan levezette a játékot. 

Vladan Matics  szerint a támadójáték volt a magyar győzelem alapja:

Nagyon örülünk a győzelemnek, még ha nem is volt látványos találkozó, a küzdelem dominált inkább. A támadójátékunk volt a kulcs, 36 lövésből értünk el 32 gólt.

Magyarország-Katar 32-26 (16-11)

Koppenhága, játékvezetők: Nachevski, Nikolov.
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok) Ancsin 2, Balogh 3 (1), Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, Császár 2 (2), Hornyák 3, Ilyés, Jamali 2, Juhász, Lékai 5, Ligetvári 1,  Nagy 3, SiposEdző: Csoknyai István.
Katar: Yusuff, Saric, Suljakovic 1, (kapusok) Aissa 1, Ali 4, Berrached, Capote 4, Chaieb 1, Hassaballa, Madadi 1, Mallash, Marzo 5, Roine 3,  Sinen 5 (4), Zakkar, Zouaoui 1. Edző: Youssef Elmalem.
Kiállítások: 16, ill. 10.
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67626/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?