Blogolj!

Újabb történelmi siker: Liu Shaolin Sándor összetett Európa-bajnok

Liu Shaolin Sándor első magyarként lett összetett Európa-bajnok miután a szuperdöntőben bebiztosította győzelmét Dordrechtben. Liu Shaoang ezüstérmes lett. 

Fotó: MTI

Liu Shaolin Sándor toronymagasan vezetett a 3000 méteres szuperdöntőt megelőzően míg öccse Liu Shaoang a második helyen állt. A két magyar korcsolyázó kettős sikerére valamint az összetett Eb-győzelemre egyedül az orosz Szemen Jeliusztratov volt veszélyes. 

A fivérek akárcsak tegnap 500 és 1500 méteren remek taktikával dolgoztak össze és szinte a táv teljes egészében maguk mögött tartották orosz riválisukat. Mivel Jelisztratov a döntő végén mögöttük zárt így összejött a kettős siker. 

Liu Shaolin Sándor 84 ponttal lett Európa-bajnok, Liu Shaoang 71 pontjával szerezte meg az ezüstérmet. Liu Shaolin a sportág történetének első összetett Európa-bajnoki címét szerezte. 

A váltók küzdelmeivel zárult a kontinensviadal Hollandiában. Először a nők léptek jégre. A fiatal magyar váltótól, amelyben Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Knoch Márta valamint Somogyi Barbara kapott szerepet már a döntőbe jutás is bravúrnak számított. A döntőben aztán két rivális váltó ütközött és a magyar hölgyek ezt kihasználva végül nagyszerű versenyzéssel harmadik helyet szereztek. 

A férfi váltó az olimpia után a sportág történetében először az Európa-bajnokságot is megnyerte. A döntőben Krueger Cole, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang képviselte hazánkat. A mieink óriási csatát vívtak Hollandiával Oroszország és Franciaország egy ütközés miatt viszont hamar kiszállt a győzelemért folyó csatából. 

Az utolsó váltásoknál a magyarok átvették a vezetést és Liu Shaolin Sándor az első helyen hozta be a váltót, amely így Európa-bajnok lett. 

Magyarország négy aranyéremmel, négy ezüstéremmel és egy bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Ez volt a sportág történetének legsikeresebb magyar szereplése kontinensviadalon. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67566/pics/lead_800x600.jpg
rövid pályás gyorskorcsolya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?