Blogolj!

Kézilabda vb: sima győzelem, javított a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott megnyerte második csoportmérkőzését miután 34-24-re legyőzte Angolát. 

Fotó: MTI

A pénteki Argentína elleni döntetlent követően nem sokáig volt ideje keseregni a magyar válogatottnak mivel a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozó Angolával kellett farkasszemet néznie Csoknyai István csapatának. 

Az első perceg döcögős játékot hoztak és öt perc után mindössze 2-1 volt a mieink javára az eredmény. Innentől kezdve viszont Bóka Bendegúz vezérletével a magyar csapat felpörgött támadásban és sorra szerezte a gólokat. Negyedóra után már 10-3 volt az állás és huszonnégy percet követően már a közönség számolhatott is tízig (15-5). A magyarok lendületét Bóka kiállítása sem törte meg és végül az első félidő végül 18-8 arányú vezetéssel zárult. 

A második játékrészben Csoknyai István az eddig kevesebbet szereplő játékosoknak is bizalmat szavazott, az angolaiak pedig nem adták fel, hogy tisztes vereséget szenvedjenek. Az afrikaiak egyszer kihasználva néhány percnyi rövidzárlatot tizenhárom gólos hátrányból mínusz kilencig jöttek fel, de ez csak átmeneti volt. A különbség főként kilenc és tizenegy gól között változott. A magyar csapat végül magabiztos 34-24-es győzelemmel zárta második csoportmérkőzését. 

Bóka Bendegúz akit 22 perc alatt kiállítottak 5 gólt lőtt, de Iman Jamali, Balogh Zsolt és Császár Gábor is négyszer talált be. 

A magyar válogatott holnap folytatja világbajnoki szereplését Katar ellen. 

MAGYARORSZÁG-ANGOLA 34-24 (18-8)
Koppenhága, játékvezetők: Kolahdouzan, Mousavian.
Magyarország: Mikler – Ancsin 2, Balogh 4 (1), Bánhidi 2, Bodó 3, Bóka 5, Császár 4 (2), Hornyák 2, Ilyés, Jamali 4, Juhász 3, Lékai 2, Ligetvári 1, Nagy 1, Sipos 1, Székely (kapus). Edző: Csoknyai István.
Angola: Almedia, Chicola, Ferreira 5 (2), Gouveia, Hebo 3, Lopes, Maneco 3, Muachissengue, Nascimento 2, Pascoal 1, Pedro, Pestana 4, Quitongo 2, Sibo 2, Tati, Teca 2. Edző: Filipe De Carvalho Cruz.

Kiállítások: 6, ill. 6.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67572/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-14 13:25:44
Csak azt az Argentína ellen elkövetett "maszatolást" tudnánk feledni, mert az minden volt, csak kézilabda nem !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?