Blogolj!

Kokainozott az olimpiai bajnok kalapácsvető

Dorogi László

Pars Krisztán egyszer sem tagadta, hogy olyan anyag jutott a szervezetébe, amely bár nem minősül doppingszernek, mégis tiltó listán szerepel.

Fotó: AFP

Tavaly áprilisban számoltunk be Pars Krisztán dopping-ügyéről, ami után 2019 júliusáig mindennemű sporttevékenységtól eltiltotta őt a doppingellenes szövetség. Az olimpiai bajnok kalapácsvető akkor úgy nyilatkozott, a tiltólistán található, ugyanakkor a teljesítmény fokozáásra nem alkalmas anyagot vitt a szervezetébe versenyidőszakon kívül, most viszont újabb részletek láttak napvilágot.

Atlétika: másfél évre eltiltották Pars Krisztiánt

Olimpiai bajnok kalapácsvetőnk szervezetében tiltott szert találtak, ezért 2019 júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották. Pars úgy nyilatkozott, hogy a tiltólistán található, ugyanakkor teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag versenyidőszakon kívül került szervezetébe, az illetékes bizottság ennek ellenére másfél éves büntetéssel sújtotta. "Rettenetesen szégyellem azt, ami történt.

Szombat este a Blikk az ugytudjuk.hu nyomán írta meg, hogy a tavaly január óta eltiltását töltő Pars szervezetében valóban nem doppingszert, hanem drogot, méghozzá kokaint találtak. A kalapácsvető tehát valóban nem hazudott korábbi nyilatkozatában, azóta pedig a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt is elárulta, hogy egy születésnapi bulin követett el egy buta hbát, amikor alkoholos befolyásoltság alatt kipróbált valami olyat, amit korábban nem.

Az, hogy mi volt ez a szer, az Athletics Integrity Unit doppingeseteket listázó hivatalos oldal nyilvántartásából derült ki.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/67189/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,dopping,Pars Krisztián
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?