Blogolj!

Földön, vízen, jó erőben

Ragnar Volarus

Mindenki másképp fog emlékezni erre az évre, és lesz olyan is aki szeretné az egészet elfelejteni. Elképesztő teljesítmények, megdöbbentő történések, pályán és azon kívül.

Szárazon és vízen

Ezt nem lehet megunni, ezt soha-soha nem lehet megunni. Hogy mit? Úszóink sikereit, akik az év utolsó negyedévében is kitettek magukért és a világkupán, majd a rövidpályás világbajnokságon brillíroztak, különösen Hosszú Katinka. Az ifjúsági olimpián pedig kis túlzással számológép kellett, hogy számon tudjuk tartani a magyar érmeket. Azt tudtuk, hogy úszásban Késely Ajnának és Milák Kristófnak a felnőttek közt is van keresnivalója, itt pedig ellenfelük sem volt. Vívóink és kajakosainkutóbbiak többszörösen is - megnyugtattak minket, lesz kinek szurkolni majd Tokióban és Párizsban. Szerencsére ebben a negyedévben is meg kell említenünk Babos Tímeát, aki megvédte címét és párosban újra világbajnok lett.

Persze ahhoz, hogy magyar sikereket lássunk, nem kellett messzire utaznunk, hiszen a birkózó világelit Budapesten küzdött az érmekért. Bácsi Péter élt is a hazai pálya adta plusszal, de Lőrincz Tamás vagy Korpási Bálint sem szégyenkezhetett. Ahogy a Vidi sem, amely a PAOK ellen kétszer is nyerni tudott, és a Chelsea ellen sem vallott szégyent, sőt! Ha már labdarúgás, érdemes kicsit határon túl is tekinteni, ahol a Csíkszereda a román kupában, a Sepsi OSK pedig minden fronton borsot tört a bukarestiek orra alá.

 

A jég hátán is

Ha valaki tíz éve kijelenti, lesz magyar aranyérem a téli olimpián, és lesz olyan jeges sportág, amiben a világ élvonalához tartozunk, az biztosan megkapta volna a kényszerzubbonyt. Pedig… Most már jól tudjuk, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyában közel sem akkora világszenzáció ha magyar érmek születnek. Az év utolsó negyedében a világkupában taroltak a magyar sportolók, mindegy volt, hogy Salt Lake City, Calgary, vagy éppen Almati az aktuális helyszín, mindenhol történelmet írnak.

 

Pályán kívül

Nem mondhatjuk, hogy a magyar úszók ne tennének meg mindent azért, hogy sok örömet okozzanak nekünk. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) viszont nem könnyíti meg a dolgukat, de az úszókat nem olyan fából faragták, hogy csak úgy hagyják magukat. Ljubomir Vranjes viszont hiába kapálódzott, ahogy Böde Dániel is, aki az őszi szezon végén kikerült a Ferencváros keretéből. Ennél jóval büszkébb lehet Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki NOB edzői életműdíjat kapott, és szintén dagadhat a kebel attól is, hogy Magyarország rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot. Az év végi számvetésnél kiderült, hogy kik a legjobban kereső magyar sportolók, valamint az is, hogy egy francia sportoló is lehet számunkra nagyon kedves. Pedig Párizsban nem volt éppen ünnepi a hangulat karácsony közeledtével, és Cristiano Ronaldo sem fogja ezt az évet élete legjobbjaként értékelni.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/66881/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?