Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Egy lépésre a mennyországtól, fél lépésre a pokoltól

Dorogi László

A sportban nagyon vékony határvonal húzódik a siker és a kudarc között. Apró nüanszok, szerencsés véletlenek és mindenekelőtt a felkészülésbe fektetett munka határozza meg, hogy végül örül vagy sopánkodik az ember.

A győztesek oldalán

Április és május az év azon időszaka, amikor rengeteg bajnokság, versenysorozat ér véget, így értelemszerűen az év ezen időszakában adják át a kiosztható érmek és trófeák garmadáját. A sikerből 2018-ban is nagykanállal habzsolhattunk, mi, magyar sportfanatikusok, a dunaújvárosi vízilabdás lányok a LEN-kupát hódították el, a ferencvárosi pólós fiúk megvédték címüket az Eurokupában, a soproni kosaras lányok földöntúli bravúrral bejutottak a hazai rendezésű Euroliga-fináléba, a magyar férfi kézilabda kupában pedig a Veszprém ült fel a trónra zsinórban tizedik alkalommal. Ekkor persze még nem tudhatták, hogy a bajnokságban a kölcsön kenyér visszajár a Szegedtől… A győri kézilabdás lányok drámai küzdelemben, Kiss Éva emlékezetes utolsó másodperces bravúrjával védték meg címüket a Bajnokok Ligájában, az NB I-ben a Videoton nyerte meg a versenyfutást - még nagyon nem MOL Vidi FC néven - a Magyar Kupát pedig sokak örömére az Újpest happolta el a Puskás Akadémia elől. Júniusban a teljes kajak-kenu társadalom a magyar hajók farát bámulta Belgrádban, a férfi kézilabda-válogatott pedig a korábban visszavonult, de reaktivált Nagy László segítségével Szlovénia testén keresztül kvalifikálta magát a 2019-es világbajnokságra.

A jó, a rossz és a gyökér Ramos

Speciális helyzetben találta magát 2018 tavaszán a legrangosabb európai klubfutball sorozat, hiszen amíg átlagos év csúcseseményeként tartják számon a Bajnokok Ligája fináléját, addig idén mindenki tisztában volt azzal, hogy lesz még egy világbajnokság is. Így hát meg kellett adni a módját és végül meg is adták a döntőbe jutó felek. Előbb beszéljünk a pozitívumokról: a Real Madrid történelmi tettet hajtott végre, zsinórban harmadszor hódította el a BL-serleget, Zinedine Zidane pedig edzőként is megdicsőült. A döntő főszereplője a fantasztikus gólt ollózó Gareth Bale is lehetett volna, de a madridi csapatkapitány, a futballisták szégyene, Sergio Ramos gondoskodott arról, hogy ne így legyen. Előbb kiiktatta a Liverpool csodacsatárát, Mohamed Szalahot, majd hatástalanította Loris Kariust, aki aztán élete legmegalázóbb estéjét volt kénytelen átélni. A Real Madrid nem is lenne Real Madrid, ha egy ilyen hatalmas érzelmeket korbácsoló siker után a háttérbe szorulna, néhány nappal a triplázás után Zinedine Zidane váratlanul bejelentette lemondását. Mérget lehetett rá venni, bárki lép is a francia mágus helyébe, meg fog fázni a madridi kispadon, végül Julen Lopetegui, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lett a szerencsétlen kiválasztott, akinek a pofon elé kellett tolnia az arcát.

A vesztesek oldalán

A sport egy bizonyos szemszögből a legkegyetlenebb dolog a világon: mindig voltak, vannak és lesznek vesztesek. Ilyen volt például a májusban hihetetlen körülmények között bajnoki címet bukó ferencvárosi női kézilabda-csapat, akik csak a bajnokság átgondolatlan lebonyolítása miatt szorultak a Győr mögé, vagy vegyük a magyar férfi jégkorong-válogatottat, akik 15 másodpercre voltak attól, hogy Szapporó és Krakkó után Budapesten jussanak az elitbe. Az NB I-ből szintén drámai körülmények között pottyant ki a Vasas és a Balmazújváros, de a magyar labdarúgás sokkal többet veszített ennél 2018 nyarán. Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, a Mágikus Magyar és Nikolics Nemanja is lemondta a válogatottságot. A legnagyobb csapást viszont egy balga belga jelentette idén a magyar foci számára, akit a kelleténél később váltott a legmagyarabb olasz, Marco Rossi.

Égtek mint a Reichstag

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság jó néhány érdekes sztorit szolgáltatott a labdarúgás szerelmeseinek és a csoportkör egy-két jó meccset is hozott. A tradicionális futballnemzetek botladoztak, a politika beszivárgott a gyepre, a videóbíró pedig a tradíció hívők táborának agyára ment. A legnagyobbat mégis a címvédő németek bukták, akik Svédország, Mexikó és Dél-Korea mögött csoportjuk utolsó helyén zúgtak ki a vb-ről.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/66826/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?