Blogolj!

Úszás: Hosszú Katinka aranyérmes a rövidpályás világbajnokságon!

Pintér M. Lajos

400 méter vegyesen szerezte meg pályafutása tizenötödik rövidpályás világbajnoki címét Hosszú Katinka a kínai Hangcsouban zajló versenyen!

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő volt az egyetlen, aki a magyarok közül a mai nap folyamán döntőbe tudott jutni. Az elődöntőből címvédőhöz méltó óriási fölénnyel, több mint négy másodperccel az összesített második helyezett előtt végezve jutott a 400 vegyes esti döntőjébe klasszisunk. 

Hosszú már az elején bekezdett, az első ötven méter után majdnem egy másodperccel, vezetett és ezután is tovább növelte előnyét ellenfeleivel szemben. Katinka a verseny folyamán gyakorlatilag csak Mireia Belmonte García világcsúcsával versenyzett, amitől azonban a táv második felében már elmaradt, így azt a rekordot nem sikerült megdöntenie.

Végül Hosszú idei legjobbjával, 4:21:40-es időeredménnyel nyerte a futamot, több mint négy másodpercet verve a második helyezettre. 

Hosszú Katinka ezzel első világbajnoki címét szerezte meg új edzőjével, Petrov Árpáddal. A háromszoros olimpiai bajnok egyébként pályafutása 14. vb-elsőségét gyűjtötte be 25 méteres medencében.

Forrás: SportFaktor.hu

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/66157/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?