Blogolj!

Hosszú Katinkáék perlik a Nemzetközi Úszószövetséget

Dorogi László

Az Iron Lady, két további úszóklasszis és egy független szervezet is bírósághoz fordul a FINA intézkedései miatt. Nem fogadnánk arra, hogy a szövetség jön ki jól a dologból.

Fotó: MTI

Karácsony előtt néhány nappal rendezte volna meg az Olasz Úszószövetség az Energy for Swim 2018 névre keresztelt viadalát, amelynek Torino adott volna otthont. A pénzdíjazásos versenyt a Nemzetközi Úszószövetség azonban nem ismerte el, ezért azzal fenyegette meg az úszókat, akik részt vesznek az olaszországi viadalon, akár két éves eltiltás elé is nézhetnek a szövetség által szervezett - tehát gyakorlatilag az összes hivatalos - versenyen. A FINA szemét azért csípte különösen a torinói verseny, ugyanis keddtől rendezik meg a hivatalos, rövidpályás úszó-világbajnokságot Kínában, de az úszóklasszisok nagy része jelezte, inkább az európai, gazdaságilag jóval kecsegtetőbb versenyt választanák. A magyar sztárok közül Hosszú Katinka és Cseh László is inkább Torinóban állt volna rajtkőre, ám a FINA fellépésének hatására az olasz szervezők visszaléptek és lemondták a viadalt.

Hosszúék szerint viszont a FINA jogsértő módon járt el akkor, amikor keresztbe tett az Energy for Swimnek, ezért a magyar úszónő Andrew Michaellel és Tom Shields-zel társulva beperelte a nemzetközi szövetséget. Ha ez nem lenne elég, Hosszúék lépésével egyidejűleg az ISL nevű szervezet is pert indított a FINA ellen, ők segédkeztek volna a torinói viadal lebonyolításában. Hosszú Katinkáék közleménye szerint a FINA egy amerikai trösztellenes törvényt sértett meg azzal, hogy szabotálta az olaszországi verseny megrendezését, ezért indul ellenük eljárás.

"Nekem mindig is az volt a vágyam, hogy az úszást olyan irányba tereljem, ahol a sportolókra partnerként tekintenek az irányító szervezetek, nem pedig csak bábként. Az ISL komolyan veszi az úszókat, ellentétben a FINA-val"

- nyilatkozta az Iron Lady a swimmingworldmagazine.com oldalon.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/66042/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?