Blogolj!

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Liu Shaoang Almatiban is aranyérmes lett

Kálovics Tibor

Liu Shaoang aranyérmet szerzett a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa Almatiban zajló versenyén, miután nem talált legyőzőre 1000 méteren.

Fotó: MTI Fotóbank

Liu Shaoang nagyszerű napot zárt a kazah fővárosban. Az ifjabbik Liu-fivér a negyeddöntőben és az elődöntőben is futamgyőztesként lépett tovább, majd a döntő során rögtön az élre állt. Az Ádó becenevű korcsolyázó néhány körre elengedte a nap meglepetésemberét Stijn Desme-t de miután visszaelőzte a belgát már magabiztosan nyerte a finálét. 

Varnyú Alex is ezen a távon indult, ő a negyeddöntőben kiesve a 13. lett. 

Liu Shaolin Sándor 1500 méteren korcsolyázott döntőt. Az idősebb fivér hiába korcsolyázott sokáig érmes pozícióban egyszer elveszítette az egyensúlyát és végül a hetedik helyen korcsolyázott a célba. Burián Csaba a 14. lett. 

Jászapáti Petra a nők 1500 méteres versenyében nagy csatában marad le az A-döntőről. A kisdöntőt viszont magabiztos teljesítménnyel nyerte meg az olimpiai negyedik sportolónő és így végül nyolcadikként rangsorolták. 

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Burján Csaba, Varnyú Alex összetételű vegyesváltó nagy csatát vívott a kazahokkal a döntőért, ám mindkét váltót kizárták, így a négyes helyezetlenül járt. 

Nagy meglepetésre nem jutott tovább a világrekorder férfi váltó sem. Ezúttal Krueger Cole szerepelt Burján Csaba Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett a négyesben. A magyar csapat sokáig vezetett, ám az utolsó körben nem sikerültek jól a váltások és így végül futamukban a harmadikként végeztek honfitársaink, amely a B-döntőt jelenti számukra. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/66019/pics/lead_800x600.jpg
rövid pályás gyorskorcsolya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?