Blogolj!

A kézilabda Európa-bajnokságba is beleszólnak a tüntető franciák

Dorogi László

Nem szó szerint, de a várhatóan hatalmas szombati tüntetéshullám miatt két mérkőzést is át kellett ütemezniük szombatra a női kontinenstorna szervezőinek. Több francia élvonalbeli labdarúgómérkőzés is elmarad a feszült hangulat miatt.

A csapatok már túl vannak a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörén, a magyar lányok éppen péntek este kezdik meg középdöntős szereplésüket a címvédő Norvégia ellen Nancyban.

A másik középdöntős csoport küzdelmeinek Nantes városa ad otthon és itt lépett volna pályára szombaton a házigazda francia csapat a svédek ellen, valamint az olimpiai címvédő oroszok is a szerbek ellen, de nem fognak. Legalábbis nem szombaton, a bejelentett tüntetések miatt ugyanis nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, így az Európai Kézilabda Szövetség és az Eb szervezőbizottsága úgy döntött, vasárnapra halasztják a találkozókat.

Az már korábban kiderült, hogy a francia labdarúgó élvonal hétvégi fordulóját is érinti az eredetileg az üzemanyagárak miatt kirobbantott, később eszkalálódó demonstráció, a listavezető és címvédő Paris Saint-Germain Montpellier elleni rangadóját volt kénytelen törölni a francia szövetség, majd további három találkozó halasztása mellett döntöttek.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/65984/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?