Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: magyar győzelmek és világrekord Calgaryban

Kálovics Tibor

Világcsúccsal győzött a Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű férfi váltó a Calgaryban rendezett világkupaversenyen. Liu Shaoang ráadásul 1000 méteren is győzött.

Fotó: facebook.com/M4sport.hivatalos

A februárban fantasztikus körülmények között olimpiai bajnoki címet szerző magyar férfi váltóból Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba versenyez idén. A szezont kihagyó Knoch Viktor helyét az elődöntőben Varnyú Alex foglalta el, míg a döntőben Krueger Cole kapott helyet a magyar négyesben. 

A magyar csapat bírói döntéssel jutott tovább az elődöntőből, de így is nagy esélyesként lépett jégre riválisaival szemben. A döntő elején Burján Csaba elcsúszott, ám szerencsére tudott váltani és így nem veszítettek jelentős időt a mieink. Kanada kicsúszása után Hollandia és Magyarország késhegyre menő csatát vívott egymással a futamgyőzelemért. Mikor Liu Shaoang beváltotta bátyját Liu Shaolin Sándort a magyar csapat a második helyen haladt, Liu azonban két körrel a vége előtt előzni tudott és elsőként hozta be a magyar váltót.

A döntőben az aranyérem mellett világrekordnak is örülhetett a váltónk, hiszen a 6:28.625-as idő minden idők legjobb eredményének számít!

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók közül egyelőre úgy tűnik, hogy Liu Shaoang örvend a legjobb formának. Az ifjabbik Liu-fivér tegnap ezüstérmes lett 500 méteren, ma pedig futamgyőztesként jutott a döntőbe 1000 méteren. Az Ádó becenevű korcsolyázó aztán a fináléban is legyőzhetetlennek bizonyult, így megszerezte a szezon első magyar világkupagyőzelmét. 

Ma is rendeztek egy-egy 500-as versenyt Calgaryban. Ezúttal Liu Shaolin Sándor volt az aki eljutott a döntőbe és végül bronzérmet szerzett. Burján Csaba a B-döntő harmadikjaként hetedikként végzett. 

Ugyanezen a távon Jászapáti Petra ezúttal nem jutott tovább a negyeddöntőből, 11.-ként rangsorolták. 

 Varnyú Alex, Burján Csaba, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca összetételű vegyesváltó a B-döntőben egy szabálytalanság miatt kizárásra került, így a nyolcadik helyen végzett. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/63487/pics/lead_800x600.jpg
rövid pályás gyorskorcsolya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?