Blogolj!

Tenisz: Babos Tímea másodszor is világbajnok párosban!

Kálovics Tibor

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán másodszor is világbajnok lett párosban, miután a döntőben két szettben legyőzték a Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova alkotta cseh kettőst.

Fotó: wtafinals.com

Babos Tímea és Kristina Mladenovic esélyesként vághatott neki a Szingapúrban rendezett finálénak, amelyben a cseh Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova  volt a magyar-francia duó ellenfele. 

A mérkőzés első hat játéka során mindkét páros hozni tudta az adogatását majd Babosék elvették ellenfelük szerváját. A brékelőnyt végül a szett végéig megtartották és így 6:4-el szerezték meg a vezetést alig 37 perc alatt. 

A második játszmában Babos és Mladenovics 2:2-t követően tudott ismét brékelni, de a csehek azonnal visszavették az adogatásukat. A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott így 5:5 után meglepő volt, hogy Babosék semmire vették el az ellenfél szerváját. Miután a magyar-francia kettősnek nem okozott gondot hozni a saját adogatását így végül megnyerték a világbajnokságot. 

Babos Tímea másodszor lett világbajnok párosban, a magyar játékos tavaly még a cseh Andrea Hlavackova partnereként diadalmaskodott az év utolsó versenyén. 

Végeredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic-Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova 6:4, 7:5

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/62951/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?