Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Birkózó-vb: Bácsi Péter világbajnok, Korpási Bálint ezüstérmes

Kálovics Tibor

Bácsi Péter pályafutása második világbajnoki címét szerezte Budapesten miután a döntőben legyőzte török ellenfelét. Korpási Bálint a döntőben kikapva ezüstérmet szerzett a birkózó-világbajnokságon.

Fotó: MTI

Bácsi Péter 2014 után vívott ismét világbajnoki döntőt és az FTC 82 kilós birkózója második világbajnoki címéért lépett szőnyegre. A 35 éves magyar birkózó ellenfele a török Emrah Kus volt. 

A finálé nem kezdődött jól Bácsi számára miután hiába támadott, őt látták passzívabb félnek és az ellenfél egy pontot kapott. A földre leküldött Bácsi védekezését szabálytalannak ítélték így Kus újabb két ponttal növelte előnyét és 3:0-ra vezetett három percet követően. 

A második menetet aktívabban kezdte Bácsi és még az sem zavarta meg, hogy a török stáb egy kisebb közjátéka miatt késve folytatták a küzdelmet. Végül a törököt megintették és leküldték a földre ahol Bácsi egy kétpontos akciót véghezvíve kiegyenlített. 

Azonban a szabályok értelmében még ekkor is Kus állt nyerésre és így Bácsinak támadnia kellett. Végül sikerült kitolnia ellenfelét a szőnyegről így átvette a vezetést. A törökök videóbírót kértek amely alapján megadták a magyar birkózó pontját, azonban a hibás challange esetén megadott pont elmaradt. (A mérkőzésvezetők meglehetősen furcsa felfogásban bíráskodtak.) Ez végül nem befolyásolta döntően az eredményt, mivel Bácsi kivédekezte a hátralévő időt és így győzött. 

Bácsi Péter másodszor lett a világ legjobbja, a Ferencváros 35 éves klasszisa 2014-ben a 80 kilósok között lett világbajnok. 

A kötötfogásúak 72 kilogramos kategóriájában versenyző Korpási Bálint kiváló teljesítményt nyújtott tegnap és magabiztosan jutott be a mai fináléba. A két évvel ezelőtti világbajnok ellenfele a címvédő Frank Stabler volt akit a szakértők a világbajnokság legnagyobb favoritjának tartottak a mérkőzéssorozat előtt. 

Stabler gyakorlatilag az első pillanatban nekitámadt Korpásinak, ám akciót nem tudott véghezvinni. Mivel azonban a német aktívabb volt, a BVSC birkózóját megintették, a földharcot azonban bravúros módon kivédekezte. Az első menetet végül Stabler nyerte 1:0 arányban. 

Az óriási küzdelem a második három perc során tovább fokozódott, a bírók többször is figyelmeztették a küzdőfeleket apróbb/nagyobb szabálytalanságok miatt (Stabler többször is fejjel támadott.) A német világbajnokot végül passzivitás miatt megintették. Mivel a németé volt az utolsó intés, így ekkor úgy tűnt, hogy Korpási megnyeri a döntőt. 

Fotó: MTI

Másfél perccel a vége előtt azonban a magyar birkózó figyelme egy pillanatra meginogott, Stablernek sikerült kibillentenie az egyensúlyából és kitolnia őt a szőnyegről. A címvédő ezzel 2:1-es előnyre tett szert és bár Korpási mindent megpróbált az utolsó másodpercekig, végül ezüstérmes lett hazai közönség előtt. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/62875/pics/lead_800x600.jpg
Birkozó Világbajnokság Párizs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?