Blogolj!

Ifjúsági olimpia: magyar éremesőt hozott a hatodik nap

Kálovics Tibor

Összesen hét érmet közte egy aranyat szereztek a magyar sportolók a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia hatodik napján.

Fotó: kajakkenuszovetseg.hu

Hasonlóan a női K-1-ben aranyérmes Rendessy Eszterhez, Kiss Ádám szintén egész nap fantasztikusan teljesített. Kiss az előfutamból magabiztosan kvalifikálta magát a negyeddöntőbe ahol legyőzte a cseh Hradil Tomast, majd a legjobb négy között az argentin Valentin Rossi sem okozott gondot számára. A döntőben a belga Jules Vangeellnél Kiss egy másodperccel jobb időt evezett és így megszerezte Magyarország 12. aranyérmét. 

A kenus Gönczöl Laura szintén kiválóan teljesített ma. Az előfutamokban a harmadik legjobb időt teljesítette majd 20 illetve 18 másodperccel jobb pályát evezve aktuális ellenfelénél bejutott az elődöntőbe. Itt legyőzte mexikói riválisát is, ám a döntőben az üzbég Gulbakhor Fajzievával már nem bírt, így ezüstérmet szerzett. 

A női strandkézilabda-válogatott tegnap bravúros győzelmet aratva bejutott az elődöntőbe. A legjobb négy között a házigazda argentinok voltak a mieink ellenfelei, így esély nyílt arra, hogy Pinizsi Zoltán együttese visszavágjon a csoportban elszenvedett vereségért. Az első szettet nagy csatában nyerték az argentinok 20-18-ra a második játszmát azonban a magyarok nyerték így szétlövésre került sor. Az idegek harcát az ellenfél bírta jobban és 7-6-al bejutott a döntőbe. 

A magyar csapat számára így a bronzmeccsen nyílt lehetőség az éremszerzésre. Csapatunk ismét Hollandiával csapott össze és nagy csatában (20-18, 16-13) végül megszerezte a dobogó harmadik fokát. 

Gulyás Michelle a hatodik helyről kezdte az öttusázók versenyének úszását. A váltóban világbajnoki ezüstérmes sportolónő a legjobb időt úszta és így feljött a harmadik helyre. Ezt a pozíciót megtartotta a kombinált versenyszámban is és így felállhatott a dobogó alsó fokára. 

A birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjában induló Szél Anna hibátlan teljesítménnyel vagyis három győzelemmel abszolválta a csoportkört. Szél ezzel a mérleggel biztosította helyét ahol nagy riválisával a japán Irina Ringaci volt az ellenfele. Az ázsiai birkózónő a kadét-világbajnokságon tussal győzött honfitársunk ellen, így megvolt a lehetőség a visszavágásra. A bravúr azonban elmaradt ezúttal is egy technikai tus döntött így Szél Anna ezüstérmes lett. 

A 49 kilogrammban induló Szenttamási Róza három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt. 

A tornászok is remekeltek: Balázs Krisztián talajon 13,600 ponttal ezüstérmet szerzett, úgy, hogy mindössze 33 századponttal maradt el az aranyérmes japán vetélytársától. 

Az ugrásban induló Bácskay Csenge szintén második helyen végzett. A magyar tornásznő két gyakorlatának átlaga 13,933 pont volt. 

A kerékpárosok kombinált verseny időfutamában Fetter Erik és Fülöp Ádám István a 13. helyen végzett. A hölgyeknél Buzsáki Virág és Vas Kata Blanka kettőse ugyanebben a versenyszánban negyedik lett. 

Jármy Vince nyolc hibaponttal zárta a díjugratás második fordulóját, így a tizenkettedik helyen végzett az olimpián. 

Atlétikában a rúdugró Mihály Ádám 445 centiméterrel a 11. helyen zárta az első kört,  a hármasugró Áts Viktória 12.77 méterrel a hatodik helyen áll az első napot követően. Huller Dániel 51.98 másodperces idővel a harmadik helyen áll 400 gáton, míg Farkas Bence 200 méteren jelenleg a 13. pozíciót foglalja el. 

 A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett összehasonlításképp 2010-ben és 2014-ben sportolóink összesen szereztek egy tucat aranyat az ifjúsági olimpiákon. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61704/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu,öttusa,torna,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?