Blogolj!

Ifjúsági olimpia: Milák Kristóf és Késely Ajna is triplázott

Kálovics Tibor

Az úszóversenyek utolsó napján Késely Ajna és Milák Kristóf is megszerezte harmadik aranyérmét az ifjúsági olimpián. A Buenos Airesben zajló játékokon Magyarország eddig 11 aranyérmet szerzett.

Fotó: facebook.com/uszoszovetseg

Milák Kristóf tegnap bejutott a 100 gyors döntőjébe, majd ma délután futamgyőztesként, a második legjobb időt teljesítve kvalifikálta magát a 200 pillangó fináléjába. Mivel Milák főszámáról van szó így érthető módon visszalépett a gyorsúszószám mai döntőjétől. 

A döntés meghozta az eredményét: a versenyszám Európa-bajnoka több mint egy testhossznyi előnnyel, remek  1:54.89-es időeredménnyel nyert aranyérmet kedvenc távján. 

Milák Kristóf a Buenos Aires-i játékok egyik legeredményesebb sportolója miután mai győzelme mellett már szerzett két aranyérmet (200 illetve 400 gyorson) valamint 100 pillangón ezüstérmes lett. 

Alig fél órával Milák győzelmét követően Késely Ajna 400 gyorson is a triplázásért ugrott medencébe. 

A 200 és 800 gyorsot is megnyerő Késely egyértelmű favorit volt a finálé előtt, mivel már az előfutamokban is a legjobb időt úszta. A Kőbánya SC úszónője szokása szerint elbírta az esélyesség terhét és 4:07.14-es időeredménnyel, a többieket több mint három másodperccel maga mögé utasítva megnyerte harmadik aranyát is Buenos Airesben. 

Barócsai Petra az előfutamok során a 13. legjobb időt úszta és így nem jutott döntőbe. 

Az úszóaranyak valamint a kajakos Rendessy Eszter sikere mellett kiemelkedő eredmény született strandkézilabdában is. A női válogatott az első szettjét megnyerte Hollandia ellen (22-20) majd a második játszmát elveszítette. A szétlövést a mieink bírták jobban és 7-6-al továbbjutottak az elődöntőbe. A legjobb négy között Argentína lesz a magyarok ellenfele, tehát esély nyílik a csoportkörben elszenvedett vereségért való visszavágásra. 

A férfiak legyőzték Taivant két szettben és így az ötödik helyen zárták az olimpiai tornát. 

A díjugrató Jármy Vince is bemutatkozott Buenos Airesben és az első napot hivapont nélkül zárta. 

A tollaslabdázó Sándorházi Vivien a negyedik helyen végzett az éremtáblázatba nem számító vegyespárosban miután vereséget szenvedtek egy brazi-cseh kettőstől. 

Nem ment a vívás az öttusázóknak, Gulyás Michelle 12:11-es mérleggel a tizedik helyen áll, míg Bőhm Csaba 6:17-el az utolsó előtti helyen áll az első versenyszámot követően. 

A súlylökő Fekete István 18,78 méteres eredménnyel új egyéni csúcsot ért el és az ötödik helyen zárta az első napot. A 100 méteren induló atléták közül Takács Boglárka a második (12.08), Illovszky Dominik  az ötödik lett (11.33).

Urbán Zita kilencedikként zárt (6:49.52) 2000 m akadályon, Apáti Bence 11. helyen ért célba 1500 m-en, míg Rajczi Bianka a 13. pozícióban végzett kalapácsvetésben.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61544/pics/lead_800x600.jpg
Késely Ajna,Milák Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?