Blogolj!

Jamaikai sprinter vagy jamaikai futballista?

Dorogi László

Nem adhatunk biztos választ a kérdésre, ugyanis Usain Bolt első tétmérkőzésén duplázni tudott újdonsült ausztrál csapatában.

Fotó: Fox Sports

A visszavonult sprinterről korábban megírtuk a Blogstar hasábjain, hogy már atlétikai pályafutása során lehetett tudni, kacérkodik a labdarúgás gondolatával. No, már konkrétan azzal, hogy ő is játszana egy kicsit, levezetvén az olimpiai bajnoki címekkel és brutális világrekordokkal tarkított sprinter karrierjét.

Ennek érdekében több csapat edzéseire is ellátogatott az elmúlt időszakban, a legnagyobb durranás kétségtelenül az volt, amikor a Borussia Dortmund profijaival készülhetett a holtszezonban, de megfordult a dél-afrikai Mamelodi Sundownsnál és a norvég Strömsgodsetnél is. Arra persze aligha számíthattunk, hogy a Bundesliga élcsapatai közé tartozó sárga-feketék majd szerződtetik és annyira komolyan sehol nem vették labdarúgóként, hogy szerződést, esetleg próbajátékot kínáljanak neki. Az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners vezetői viszont ezt is megtették, s most már aligha bánják.

Bár Bolt korábban már edzőmérkőzéseken magára ölthette a klub szerelését, első hivatalos meccsét a Macarthur South West United elleni, előszezon rajton játszotta. Lássuk a lőlapot: két gól!


Az első találat különösen szépre sikeredett, nem meglepő módon kellett hozzá a gyorsasága is. Ez persze még mindig nem jelenti azt, hogy szerződést kapott a Marinerstől, Ausztráliában nagyon hasonló rendszer szerint rakják össze a csapatokat, mint az észak-amerikai profi amerikai futball-ligában. Szóval a sprinterkirálynak nem elég az előszezonban jól szerepelnie, be kell kerülnie az alapszakaszt elkezdő csapatba is. Ha így folytatja, erre is jó esélye lesz.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61332/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,Usain Bolt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?