Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Ifjúsági olimpia: aranyérmes a kajakos Rendessy Eszter!

Kálovics Tibor

A kajakos Rendessy Eszter megszerezte a magyar küldöttség kilencedik aranyérmét a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián.

Fotó: http://kajakkenusport.hu

A kajak-kenu versenyek meglehetősen speciális lebonyolítással zajlanak az argentin fővárosban. Először a versenyzők egy selejtező-evezésen vesznek részt, majd ezt követően a legjobb 16 egyenes kieséses rendszerben küzd a minél jobb helyezésekért. 

Ki lehet jelenteni, hogy ezt a mai napot a női kajakosoknál egyértelműen Rendessy Eszter uralta. Az UTE sportolónője közel öt másodperccel evezett mindenkinél gyorsabban a selejtezőben, majd óriási fölénnyel (12 és 7 másodperc) verte riválisait. Az elődöntőben Stela Sukhanována sem volt ellenfél Renessy számára, a magyar kajakos hat másodperccel volt jobb. 

A döntőben Katarina Pecsukova volt Rendessy Eszter ellenfele és az ukrán hölgy tudott hozzá a legközelebb kerülni, de Rendessy így is öt másodperccel volt gyorsabb és így megnyerte Magyarország kilencedik aranyérmét. 

A férfi kenusok között versenyző  Páll Balázs az elődöntőig jutott, ám utolsó két párharcát elveszítve a negyedik helyen végzett. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61538/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?