Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Ifjúsági olimpia: már hét magyar arany!

A gyorsúszó Késely Ajna és a kardvívó Pusztai Liza révén megszületett a magyar küldöttség hatodik és hetedik aranyérme is a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. 

Fotó: FIE
Fotó: FIE

Késely Ajna, az egyik legerősebb számában 800 gyorson ugrott vízbe a mai napon  és Európa-bajnoki érmesként egyértelműen a táv egyik legnagyobb esélyese volt. A még mindig csak 17 éves úszónő végül esélyeshez méltóan 8:27.60-es idővel nyerte a magyar küldöttség hatodik aranyérmét Buenos Airesben. 

A kardvívó Pusztai Liza szerezte meg a magyar csapat hetedik Buenos Aires-i aranyérmét. Pusztai egy könnyed és egy nehézkes asszó után jutott a legjobb négy közé, ahol 15:12-re verte a dél-koreai  Ju Eun Lee-t és biztosította helyét a fináléban. A döntőben aztán a mexikói Natalia Botello Cervantes is alárendelt szerepet játszott a magyar kardozóval szembem, aki 15:9-es győzelemmel szerezte meg az aranyérmet. 

Milák Kristóf felnőtt vb-érmesként a legnagyobb esélyesként várhatta a 100 méteres pillangóúszás fináléját, ám ezúttal az orosz Minakov gyorsabbnak bizonyult a legjobbjától elmaradó érdi úszónál, aki ezüstérmet szerzett. 

A cselgáncsozók 100 kilogramos súlycsoportjában induló Végh Zsombor az elődöntőben vereséget szenvedett a legnagyobb esélyesnek kikiáltott  Bekarisz Szaduakasztól ám a bronzmeccsen ippon értékű akcióval legyőzte a szlovén Rok Pogorevcet és így érmet szerzett. 

A díjlovaglás vegyes csapatversenye hivatalosan nem számít bele az éremtáblázatba, ám az európai csapatban amely a második helyen végzett ott szerepelt a magyar Jármy Vince is. 

Kiválóan szerepelt a súlyemelők 53 kilós súlycsoportjában Árva Cintia, aki negyedikként zárta a lökést és a szakítást is és végül alig öt kilóval maradt el a dobogótól. 

Az úszóknál Ilyés Laura 2:13.05-ös idővel a hatodik helyen végzett 200 méter háton, Zombori Gábor holnap 50 háton úszik döntőt miután a hatodik idővel kvalifikálta magát a fináléra. 

Még mindig hibátlanok a standkézilabda-válogatottak. A fiúk Spanyolországot, a lányok Oroszországot győzték le szétlövésben mai első meccsükön, míg az uraknak Thaiföld ellen ismét szétlövés kellett a második sikerhez. A hölgyek Horvátország ellen szettveszteség nélkül diadalmaskodtak. 

Két mérkőzés után hibátlan a strandröplabda-duó is, Stréli Bence és Hajós Artúr akik ezúttal Costa Rica-iak kettősét győzte le 2:0-ra.

Sándorházi Vivien a tollaslabdázóknál szintén kettőből két győzelemmel áll, ezúttal két szoros játszmában győzte le szlovén ellenfelét,  Pápai Balázs viszont három vereséggel búcsúzott az olimpiától. A tornász Bácskay Csenge nem jutott döntőbe felemáskorláton. 

Aranyérmeket tekintve már biztosan ez Magyarország legsikeresebb szereplése hiszen az előző két olimpián egyaránt hat aranyat gyűjtöttek sportolóink, most viszont már három nap alatt sikerült ezt a számot túlszárnyalni. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61222/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?