Blogolj!

Cristiano Ronaldót is elsöpri a #metoo?

Cristiano Ronaldót nemi erőszakkal vádolják. Kobe Bryant már túlesett ezen, Mike Tyson le is ülte a magáét. 

Cristiano Ronaldo a legújabb megvádolt sportoló. A #metoo most igazi nagy halra ment rá, hiszen a portugál zseni a világ egyik legjobb labdarúgója és egyben leggazdagabb embere is. Teszem hozzá nem is néz ki rosszul, szóval vélhetően tízből nyolc nő nem rúgná őt ki az ágyából, a maradék kettőből az egyik leszbikus, a másik pedig erősíti a szabályt. 

CR-t azért vette most elő a #metoo mozgalom, mert a gyanú szerint még 2009-ben, a vegasi Palms Casino Resort szállodában intim együttlétbe keveredett Katrhyn Mayorga kisasszonnyal, mégpedig a nő állítása szerint az akarata ellenére. A nyomozás 2010-ben 375 ezer dolláros titoktartási megállapodással fejeződött be, de a felperes most talált egy új ügyvédet és megtámadták a korábbi végzést. 

Ronaldo természetesen mindent tagad. A futballista amúgy remek célpont, hiszen gazdag és híres, vagyis minden pénzt megér neki, hogy ne essék csorba a becsületén. A portugál zsenit 2005-ben egyszer már elvitték a rendőrök nemi erőszak vádjával, ám akkor nem találtak bizonyítékot ellene. 

Hogy ebből az ügyből mi lesz, azt nem tudni, de ha már itt tartunk akkor érdemes megnézni a korábbi sportoló kontra megerőszakolt nők eseteket. 

A korábbi NBA csillag Kobe Bryant 2003-ban került célkeresztbe. Őt egy szobalány vádolta meg azzal, hogy erőszakot követett el. Végül a kosaras beismerte az aktus megtörténtét, azzal a nem lényegtelen kitétellel, hogy kölcsönösen akarták az együttlétet. A bíróság végül ejtette a vádat a sportoló ellen. 

Nem úszta meg ilyen olcsón Mike Tyson, korábbi profi ökölvívó világbajnok. Őt még a kilencvenes évek elején vették elő nemi erőszak vádja miatt és rá is bizonyították. Az ítélet szerint egy szépségversenyen volt zsűrítag az öklöző és az egyik résztvevőt kényszerítette aktusra. Tyson másfél évet töltött a rácsok mögött. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/61235/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?