Blogolj!

Rangos versenyt nevezhetnek el Kulcsár Győzőről

Pintér M. Lajos

A négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a Nemzet Sportolója csütörtökön hunyt el.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rangos versenyt nevezhetnek el a jövőben a csütörtökön, hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőről. Többek között erről beszélt Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség sportigazgatója, a Nemzet Sportolójának egykori tanítványa az M1-en.

„Szeretnénk továbbvinni a nevét, a következő generációknak is tudniuk kell, ki volt ő”

– nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Boczkó, akinek hét éven át volt a mestere Kulcsár Győző.

„A párbajtőr úgy szólt a kezében, mint egy hegedű, olyan finom mozdulatai voltak. Az iskolában pedig ezt átadta nekünk kemény fizikai munkával, aztán amihez hozzányúlt, arannyá változott”

– idézi az MTI Boczkót.

Kulcsár Győző az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott. Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.

Elhunyt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Óriási veszteség érte a magyar sporttársadalmat: 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó. A nemzet sportolójának haláláról a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatta az MTI-t.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/59279/pics/lead_800x600.jpg
Kulcsár Győző,Nemzet Sportolója,olimpia,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?