Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Sportlövő-vb: Péni István ezüstérmes

Kálovics Tibor

Ezüstérmet szerzett Péni István a szabadpuskások 3x40 lövéses, 300 méteres összetett versenyében a Dél-Koreában zajló világbajnokság utolsó versenynapján.

Fotó: hunshooting.hu

A magyar sportlövőcsapat egyik legnagyobb éremesélyeseként számon tartott Péni István azzal a tudattal állt a lőálláshoz a szabadpuska 3x40-es versenyszámában, hogy ő lehet az egyetlen aki hazánk képviselői közül érmet szerezhet. 

Az UTE 21 éves klasszisa elbírta a terhet, bár a fekvő és a térdelő szakaszban több gyengébb lövést is leadott, végig az élmezőnyben volt. Az álló szakaszban aztán a mezőny legjobbja lett és így ezüstérmet szerzett a finn Aleksi Leppä mögött. Péni összetettben három körrel maradt el riválisától. Sidi Péter a 14. helyen zárta a világbajnokságot. 

A vb zárónapjának másik döntőjében, férfi skeetben az amerikai Vincent Hancock hibátlan teljesítménnyel (A selejtezőt és a döntőt egybevéve egyetlen hibát vétett 185 lövéséből.) 

Magyarország nem szerzett kvótát az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, és a felnőtteknél egyedül Péni ezüstérme volt kiemelkedő eredmény. Csangvonban a juniorok viszont kitettek magukért: Pekler Zalán  kisöbű szabadpuska összetettben és fekvőben is második lett, összetettben pedig a csapat szerzett egy bronzérmet. A magyar küldöttség ötödik érmét a harmadik helyen végző sportpisztolyos női csapat érte el. 

Végeredmény:

1. Aleksi Leppa (Finnország) 1172 kör
2. Péni István 1169
3. Gilles Vincent Dufaux (Svájc) 1167
...14. Sidi Péter 1154

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/58429/pics/lead_800x600.jpg
Péni István,sportlövészet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?