Blogolj!

US Open: meccslabdáról bukták el a döntőt Babosék

Kálovics Tibor

Hiába jutott több alkalommal is meccslabdához Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse a US Open döntőjében, végül alulmaradt a CoCo Vandeweghe, Ashleigh Barty duóval szemben.

Fotó: babostimea.hu

Az már korábban eldőlt, hogy Babos Tímea a mérkőzés végeredményétől függetlenül is marad a világelső a párosjátékosok között, ám a legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnő a úgy léphetett pályára New Yorkban, hogy ő lehet a történelem első kétszeres GS-győztes magyar játékosa. 

Babos és Kristina Mladenovic esélyesként várta a finálét, mivel a CoCo Vandeweghe, Ashleigh Barty amerikai-ausztrál kettős a 13. kiemeltként kezdte a US Opent, ráadásul egyikük sem nyert még GS-finálét (Bartley négyet is  elveszített.)

Az első szett során Babosék a harmadik játékban elvették ellenfelük adogatását, ám az ellenfél azonnal visszabrékelt. Babos a játszmában szinte nem tudott hibázni az adogatásánál és mivel Kristina Mladenovic is feljavult, így esélyeshez méltóan 3:3-at követően ismét brékelni tudtak az Ausztrál Open győztesei. A brékelőnyt nemcsak sikerült megtartani, de Bartyék a kilencedik játékban ismét elbukták a szervájukat, így Babosék 35 perc alatt előnybe kerültek. 

A második szettben Babosék 2:1-es vezetésnél 40:0-re álltak azonban a háromból egy bréklabdát sem sikerült kiasználni, ez pedig döntően befolyásolta a játék képét. 5:4-es vezetésénél a magyar-francia kettős a tornagyőzelemért adogathatott, ám Vanderweghék hárították a meccslabdákat is. A lélektanilag fölénybe kerülő ellenfél a rövidítésben 7-2-re győzött és másfél órányi játék után kiegyenlített. 

A lélektanilag fölénybe kerülő amerikai-ausztrál páros a harmadik szett első három játékát megnyerte, ám jellemző a játék hektikusságára hogy Babosék egy bréknek is köszönhetően kiegyenlítettek. Bartyék 5:4-nél szintén adogathattak a végső győzelemért, ám Mladenovicsék remekül adogatva meccsben tudtak maradni. 

A US Open jelenleg az egyetlen olyan Grand Slam-torna, amelyen nem kétpontos különbség, hanem rövidítés dönt a döntő szettben. A tie-breaket Babosék rosszul kezdték, ám négy pontot zsinórban nyerve némileg fölénybe kerültek. 5:5 után jött az újabb meccslabda a Babos-Mladenovic duó számára, ám ez is kihasználatlanul maradt. Vandeweghe és Barty meg tudta csinálni a minibreaket és így 7:6-nál ők jutottak bajnoki labdához. Mladenovic keze a legrosszabb pillanatban remegett meg és végül a magyar-francia kettős egy kettős hibával bukta el a US Open fináléját. 

Végeredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic - CoCo Vandeweghe, Ashleigh Barty 6:3, 6:7, 6:7 

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/58213/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?