Blogolj!

Négy távolsági világrekordot döntöttek meg a magyar íjászok

Ragnar Volarus

Négy kategóriában döntötték meg a világrekordot a magyar íjászok az egyesült államokbeli Wendoverben megrendezett távolsági versenyen.

Miközben Kirgizisztánban már zajlanak a Nomád Világjátékok, négy magyar íjász még előtte csúcsdöntésre készült a World Archery és a USA Archery világrekord lövő versenyén. A viadalon többek között amerikai, ausztrál, brit, francia és kanadai versenyzők vettek részt, amelynek egyetlen célja, hogy az adott kategóriában megdöntsék a világcsúcsot. De mostantól minden más országból érkezett íjász is mormolhatja a régi mondást: "A magyarok nyilaitól ments meg minket!"

Merthogy Mónusné Ruszin Anna mostantól 643,94 méterrel tartja az új világrekordot (a régi 619,49 m volt), míg kategóriájában Mónus László 747,59 méterrel (733,21 m), Prokaj Kiara pedig 578,5 méterrel (482,86 m) ért el új csúcsot.

Utolsóként Mónus József László állt oda, aki tervei szerint a Pozsonyi csata emlékére szerette volna legalább 907 méterre repíteni a nyilát. Ez végül nem sikerült, "csupán" 897,66 méterre szállt a vessző, de ez így is közel 25 méterrel több mint a korábbi világcsúcs (873,26 m). A versenyző maximalizmusát jelzi, hogy a győzelem ellenére csalódott volt, hogy nem érte el az áhított távolságot. 

A rekord után sok pihenésre nem maradt idő, hiszen rögtön Kirgizisztán felé vették az irányt a Nomád Világjátékokra. Ahová igen kacifántos egyelőre az út, mert Párizsban gond akadt az átszállással, ami miatt az Isztambuli csatlakozást is lekéste a csapat, ráadásul Mónus József íjait is elkeverték valahol a reptéri dolgozók. Szerencsére a tartalék már a világjátékok helyszínén várja, de mint mondta: "Bár nyilván a tartalék az nem az igazi!"

Címkék: Íjászat
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/58016/pics/lead_800x600.jpg
Íjászat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?