Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Kajak-kenu vb: Kozák Danuta és a két kajakkettes is világbajnok

Kálovics Tibor

Kozák Danuta megszerezte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett kajak-kenu világbajnokságon miután 500 méteren az első helyen ért célba. 

Fotó: 24.hu

Kozák Danuta első világbajnokságán szerepel mióta a tavalyi évet kihagyta gyermekvállalás miatt. A magyar kajakosnő a táv kétszeres olimpiai bajnokaként és Európa-bajnoki címvédőként azért így is nagy esélyesnek számított a döntőt megelőzően. 

Kozák a rajttól kezdve végig az élmezőnyben haladt, 250 méternél Lisa Carrington mögött másodikként állt. Ekkor viszont nagy hajrába kezdett és fokozatosan lépett el riválisától. Végül magabiztosnak mondható előnnyel szerezte meg pályafutása 12. világbajnoki címét. 

Férfi K-2 200 méteren Balaska Márk és Birkás Balázs címvédőként, de nem a döntő legnagyobb favoritjaként rajtolt el. A magyar egység gyakorlatilag az első métertől kezdve vezetett és kamikaze tempóban haladt az elsőség felé. Bár 170-180 méternél úgy tűnt, hogy a riválisok utolérhetik Birkásékat, de végül összejött a címvédés. 

Kozák alig egy órával a világbajnoki cím megszerzését követően  Kárász Anna társaként indult el K-2 500 méteren és bár a magyar kettős nem rajtolt jól, 200 métertől kezdve már a győzelemért csatázott. Az új-zélandiakkal óriási csatát vívott a magyar hajó és végül 23 százdmásodperccel Kozákék értek célba elsőként. 

A kenus Bodonyi András a hetedik helyen végzett 1000 méteren, a kajakos Kopasz Bálint hiába hajrázott nagyot ezen a távon végül negyedik helyen végzett. Szintén éppen csak lemaradt a dobogóról a K-2 200 méteren versenyző címvédő Hagymási Réka és Szabó Ágnes. Női C-1 200 méteren Balla Virág is az érmekért csatázott, de végül ötödik helyen zárt. 

A férfi kenunégyes (Kiss Balázs, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Takács Mihály) 500 méteren a nyolcadik helyen ért célba, a Tóth Dávid, Ilyés Róbert, Bogár Gábor, Ceiner Benjámin összetételű kajaknégyes a hatodik lett. 

Címkék: kajak-kenu
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/57449/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?