Blogolj!

Akad, ahol már a klubhűség is bűnnek számít

Dorogi László

Faramuci helyzetbe került Futács Márkó, a Hajduk Split magyar futballistája.

Fotó: parameter.sk

A régi idők fociján szocializálódott szurkolók újra és újra felbüffentik a `régen minden sokkal jobb volt` örökbecsűt, s így, nagyra nyitott szájjal mondanak nemet a modern labdarúgás visszásságaira is. Gondolok most elsősorban az átigazolási piac diktálta szabályokra, a játékospiacon elszabadult vételárakra és a labdarúgás elpiacosodására. Persze nehéz mindenki kedvére tenni, de az átigazolásoknál maradva kijelenthető, ma már sokkal ritkábban fordul elő, hogy egy-egy játékos tényleg hűséges klubcsapatához. Egyesek gyakrabban váltogatják csapataikat mint alsógatyáikat, de ez nem feltétlenül csak a labdarúgók hibája.

Bizonyos klubok a haszon maximalizálása érdekében rendre túladnak legjobbjaikon, lehetőleg még akkor, amikor azok a legjobb formájukban futballoznak. Itt jön a képbe a játékos, aki nem biztos hogy távozni akar, de ugye van az a pénz, amiért kénytelen lesz. S ha mégsem? Hát akkor jól megbüntetik! Játszani akarsz fiam? Na, nyomás akkor a második csapathoz bohóckodni! Hát még ilyet, hogy nálunk akarod kergetni a bőrt? Hogy volt merszed nemet mondani a kérőknek?

Pontosan ilyen helyzetbe keveredett Futács Márkó Splitben, a Hajduk ugyanis nagyon szívesen túladna a magyar támadón, s kérő is lenne szép számmal. Csakhogy Futács jól érzi magát csapatánál és nem igazán szeretne még csomagolni, költözni. A Hajduk szerint viszont ezzel a hozzáállással nekik okozott anyagi kárt, amiért nemet mondott a kérőknek, ezért büntetésből - két társához hasonlóan - a második csapathoz száműzték. Na ezek után Futács is átgondolja, hogy tényleg szeretné-e tovább süttetni a hasát a horvát tengerparton.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/57282/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?