Blogolj!

A bukott belga még mindig Magyarország felé köpköd

Nem kérdés: Georges Leekens szövetségi kapitányi kinevezése volt a magyar labdarúgás valaha volt egyik legnagyobb tévedése. És a belga bácsi még mindig nem tudta megemészteni, hogy kicsit későn ugyan, de kirúgták.

Fotó: MTI

Négy meccs, egy döntetlen, három vereség – ezt a mérleget hozta Georges Leekens a magyar válogatott kispadján. Kikaptunk a kazahoktól, a skótoktól és az ausztrálokkal, valamint ikszeltünk Fehéroroszországgal. Nem nagyon lenne miről beszélni. A belga nyugdíjast kirúgta az MLSZ – pardon, közös megegyezéssel szerződést bontott a „szakemberrel”, aki azóta sem nyugszik. 

Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron (az egyik leggyengébb belga csapat – a szerző) kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.

– idézi a Nemzeti Sport online Leekens Het Laatste Nieuwsnak adott nyilatkozatát. 

Azt nem tudni milyen rendszerről beszél a belga, mert annak nyomát sem láttuk. Csak azt, hogy fogalma sincs a magyar labdarúgásról, azt sem tudja melyik játékos milyen poszton játszik. Elvettek négy meccset az életünkből és Leekens nem sunnyog el csendben, hanem még mindig visszafelé köpköd. 

Tény: a magyar labdarúgás nem a világ legjobbja. Azért is elnézést kérünk, hogy esetleg Kazahsztán ellen el tudtunk volna fogadni egy szűkös győzelmet a vereség helyett. 

Ennél persze van ijesztőbb is a cikkben. Leekens új kihívásokat keres. Tegye. Csak ne a közelünkben, mert itt úgyis nagy a káosz és nincs rendszer sem. 

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/57229/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Papinianus 2018-08-21 22:48:15
Ez épp akkora lózunk, mint, hogy Doll tehet arról, hogy a Fradi nem verte ki a zsidókat... (ne vicceljünk már, irreális).
Az utóbbi 10-15 évben már sehol nincs a magyar fociban hozzá nem értő edző a top csapatoknál, vagy a válogatottnál. Nem erről szól ez a sztori. Bármelyikük megüti a szintet. Az, hogy milyen eredményt ér el, nem jelent semmit lévén, hogy nem ő tehet róla, hogy a srácok képtelen gólt rúgni.
Ez ugyanúgy igaz Egervári Sándorra, Storckra, de még Pintérre is. Utóbbinak az volt a pechje, hogy a bukdácsolás vele kezdődött, mert előtte Egervárinál, aztán meg a Dárdai-Storck csapatnál (hiszen Dárdai mögött végig ott volt ugyebár Storck...) egy ideig kilengett a mérleg, aztán visszatalált a realitásba.
Persze lehet hülyézni az edzőket, de 20 év múlva is pont ezt fogjuk tenni ahelyett, hogy a belga mintát követnénk, mondjuk Bölönivel de akár Leekensel is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?