Blogolj!

Úszó Eb: Milák Kristóf Európa-bajnok, Kenderesi ezüstérmes!

Cseh László Európa-bajnoki rekordját döntötte meg 200 pillangón az első felnőtt Eb-aranyát szerző Milák.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Előre dörzsölhettük a tenyerünket a vasárnap esti férfi 200 pillangó fináléja előtt a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon, hiszen Kenderesi Tamás az első, Milák Kristóf pedig a második legjobb idővel jutott be a középdöntőből.

Az első felnőtt Európa-bajnoki aranyára hajtó Milák brutális tempóban kezdett, már az első fordulónál egy testhossz előnnyel járt a mezőny előtt, 1.18-al még az Európa-csúcson is belül sikerült fordulnia. A következő fordulóra tovább növelte előnyét, s egyre inkább elhúzott a mezőnytől, s gyakorlatilag 150 méternél elkönyvelhettük, hogy Milákot nem veri meg senki ezen az estén.

Mindeközben Kenderesi Tamás szokásához híven a táv második felében kapcsolt rá, s végül másfél másodperccel lemaradva Miláktól megszerezte az ezüstérmet.

"Az elejétől kezdve menni akartam a saját iramomat, az égvilágon nem láttam senkit, nem figyeltem semmire. Sajnálom a végét, de ez van, ha ilyen erősen kezdem el az első százat és megdöglök rajta - ezért fogytam el a finisre. Rég úsztam ilyen idiótán a kétszáz pillét."

- nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.

"Az érem benne volt, ezt akartam, elértem, most boldog vagyok. Kristóf egyelőre megfoghatatlan, olyan az első száza, amivel mindenkit kinyír. Nekem rá kell edzenem a száz pillére, hogy gyorsuljak kicsit, és akkor lehet esélyem a jövőben."

- mondta Kenderesi a szövetség közösségi oldalának.

Milák a magyar csapat első aranyérmét szerezte meg a glasgow-i Európa-bajnokságon.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/56585/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,Kenderesi Tamás,Milák Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?