Blogolj!

Budapest rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot

Dorogi László

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsa jelenleg a magyar fővárost látja legalkalmasabbnak a rangos verseny megrendezésére.

Fotó: AFP/Europress

Budapesten feszülhetnek egymásnak az atlétika legjobbjai 2023-ban, amennyiben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a magyar fővárosnak ítéli a szabadtéri világbajnokság rendezési jogát. Erre minden esély meg is van, ugyanis a nemzetközi szövetség elnöke, Sebastian Coe a szövetség tanácsának Buenos Aires-i ülését követően elmondta, a 27 tagú vezető testület javaslata szerint a tárgyalások jelenlegi állása alapján a Magyar Atlétikai Szövetség és Budapest a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak.

A nemzetközi szövetség pályázati rendszerében foglalt magas szintű elvárásainak kell megfelelnünk ahhoz, hogy decemberben hivatalosan is a MASZ-t hirdessék ki győztesként, addig csak az a cél lebeghet a szemünk előtt, hogy a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezhessük - mondta Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség Budapest 2023 pályázati bizottságának elnöke.

Magyarország legutóbb 1998-ban szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságot rendezhetett, ám világbajnokságnak még sosem adott otthont. Az már korábban eldőlt, hogy a jövő évi katari és a 2021-es euguene-i világbajnokság után a 2023-as vb-t mindenképpen Európában rendezik.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/56216/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Budapest,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?