Blogolj!

Gera Zoltán is bekerült Marco Rossi edzői stábjába

Dorogi László

A júniusban visszavonuló magyar klasszis másodedzőként kap szerepet a magyar labdarúgó-válogatottnál.

Fotó: mlsz.hu

Kijelölte szakmai stábját a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki csütörtök estig a DAC vezetőedzői feladatait látta el, ám mindemellett már a magyar nemzeti együttessel kapcsolatos információkat is elkezdte gyűjteni.

Marco Rossi egyik másodedzője az a Cosimo Inguscio lesz, aki 2012-ben kezdte meg a közös munkát a kapitánnyal a Budapest Honvédnál, ő felel majd a klasszikus másodedzői feladatokért az edzői stábon belül. A válogatott videóelemzője Giovanni Constantino lesz, aki szintén dolgozott együtt Rossival a bajnoki címet nyerő Honvédnál a 2016/2017-es idényben, valamint a DAC-nál is segítette a szövetségi kapitány munkáját.

Az olasz magon kívül csatlakozik a stábhoz Gera Zoltán is, a 97-szeres válogatott labdarúgó júniusban jelentette be, hogy befejezi pályafutását.

"Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak"

- nyilatkozta Gera az MLSZ hivatalos honlapjának.

A kapusedzői posztot Enrico Limone, az erőnléti edzői pozíciót Luigi Febbrari tölti majd be. A megalakult szakmai stáb tagjai szombaton a helyszínen tekintik meg az OTP Bank Liga mérkőzéseit.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55935/pics/lead_800x600.jpg
Gera Zoltán,Magyar labdarúgás,magyar labdarúgó-válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?