Blogolj!

Veretlenül világbajnok a junior női kézilabda-válogatott!

A magyar lányok másodszor is legyőzték a debreceni U20-as világbajnokságon Norvégiát és felültek a világ trónjára.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fantasztikus játékkal, nyolc góllal múlta felül Norvégiát a magyar női junior kézilabda-válogatott a debreceni világbajnokság csoportkörében, Vlagyimir Golovin együttese 35-27-re verte meg akkor az északiakat, a norvégoknak pedig a döntőben nyílt lehetőségük a visszavágásra.

Arra persze lehetett számítani, hogy a támadójátékunk kevésbé lesz lehengerlő a fináléban mint szűk egy héttel ezelőtt, ám hiába szerezték a norvégok a döntő első gólját, zsinórban négy találattal válaszoltunk. Klujber Katrin főszereplésével 4-1-re, majd 5-2-re is vezettünk, ezt követően viszont magukra találtak a norvégok.

Elsősorban Henny Ella Reistad távoli lövéseivel nem tudott mit kezdeni sem a magyar védelem, sem Suba Sára a kapuban, 6-6 után, kettős norvég emberhátrányban is betalált többek között a tehetséges játékos. Ettől a pillanattól kezdve nem is engedte ki a vezetést a kezéből a vendég csapat az első játékrészben, igaz, ellépniük sem sikerült: a szünetre 12-10-es norvég előnnyel vonultak a felek.

Akárcsak az előző mérkőzéseken, ezúttal is összeszedettebben futott ki a második félidőre a magyar csapat, 16-15-nél pedig ismét sikerült átvennünk a vezetést. Ehhez persze kellett egy kétperces norvég kiállítás is, ugyanakkor tíz perc alatt mindössze három góllal lőttünk kevesebbet, mint az első fél órában.

A találkozó fordulópontját Lakaros Rita szerencsétlen sérülése jelentette, a magyar válogatott egyik legjobbja csúnyán ütközött védőjével, aminek következtében kórházba is kellett szállítani. Ekkore 21-18-ra vezetett Golovin Vlagyimir csapata és egy norvég időkérés ellenére sem változott a játék képe. A magyar lányokat egyre inkább hajtotta a lendület, a norvégok pedig egyre bizonytalanabbul kézilabdáztak, megérkeztek Suba Sára védései is és öt perccel a mérkőzés vége előtt már lehetett sejteni, hogy hatalmas győzelem kapujában állunk - öt perc alatt öt gólt kellett volna ledolgoznia a norvégoknak.

A magyar női junior kézilabda-válogatott 2001 és 2003 után harmadszor játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, 17 és 15 évvel ezelőtt azonban kikapott Oroszországtól. Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a debreceni tornát, korosztályváltás miatt pedig ez volt az utolsó mérkőzése.

A torna álomcsapatába három magyar játékos került be: a legjobb balátlövő Háfra Noémi, a legjobb jobbszélső Faluvégi Dorottya, a legjobb beálló pedig Pásztor Noémi lett.

Női junior kézilabda-világbajnokság, döntő:

Magyarország-Norvégia 28-22 (10-12)
Gólszerzők: Háfra, Klujber 8-8, Lakatos 4, Fodor 3, Pásztor, Szabó K. 2-2, Faluvégi 1, illetve Reistad 7, Jacobsen 4, Gabrielsen, Ellertsen, Fossheim 2-2, Olsen, Hovland, Nestaker, Lund, Syverud 1-1

A világbajnok magyar válogatott névsora:

Binó Boglárka, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Giricz Laura, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Hornyák Bernadett, Horváth Laura, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kuti Bettina, Lakatos Rita, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Pénzes Laura, Suba Sára, Szabó Kitti, Tóvizi Petra, szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55612/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-15 11:17:32
Végre sikerült megnyerni a világbajnokságot, köszönjük az élményt.
Csodálatos MAGYAR CSAPAT, gratulálok nekik, és persze a felkészítő stábnak is !!!
Nagyszerűen, egymásért, a csapatért is küzdve hajtották végig a vb.-t.
Közülük a legfiatalabb kézilabdás - Kácsor Gréta - időn túli szabaddobás gólját még élek, nem felejtem el !!!!
Brávó !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?