Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

A szégyen szaga

Alig négy napja tart a magyar klubcsapatok 2018/2019-es idénye Európában, de a jól ismert, fojtogató bűz már most átjárja a posványos közeget. Nemzetközi porond, hát ismét megérkeztünk!

Fotó: MTI

Ha nem készülnénk mi is a szomszédos horvátok történetének első világbajnoki döntőjére, talán még nagyobb hangsúlyt kapna az európai kupaporondon bohóckodó magyar klubcsapatok szégyenteljes vergődése. Persze, nincs ebben semmi újdonság, a magyar klubfoci hivatalos nemzetközi hónapja a július, amely egy vissza-taps esetén kap néhány extra napot az év nyolcadik hónapjából. És ennyi. A trendek idén sem változtak meg és nem is csodálkozik ezen senki. A legtöbb sajtóorgánum most is le fogja írni, meg fogja mutatni, amit minden évben leír és megmutat: a magyar foci nem süllyedhet mélyebbre és tulajdonképpen igazuk is lesz, mert évek óta nincs lejjebb.

A Videoton, Ferencváros, Budapest Honvéd, Újpest négyesfogatnak sikerült egy hihetetlenül acélos, európai hódításra kárhoztatott luxemburgi, izraeli, macedón, azeri halálosztó kvartett ellen kettő döntetlent és kettő vereséget összeszorgoskodnia, ami azért valljuk be, óriási bravúr a maga nemében.

De még ha megnézzük hogyan sikerült ez! A Videoton, pardon, MOL Vidi FC az `idegenben jó az iksz` felfogással utazott el Luxemburgba, ahol lealibizett 90 percet, lőtt is meg kapott is egy gólt. Ez volt talán a leghivtányabb futballnak becézett förmedvény, amelyhez a héten magyar csapatnak köze volt, de mi sem természetesebb ennél, a magyar bajnoknak példát kell mutatnia. Ahogy a Trollfoci megragadta a lényeget, hiába az új névszponzor, gyorsan kifogyott a tank.

Ezután következett a Honvédos budapestiek vihar verte legénysége, akik erre a szezonra Athletic Bilbao szerelésbe csomagolták magukat, csakhogy ezzel nem közelítették meg a baszk csapat futballtudását. Nagy Gergő azért szétbombázta a Rabotnicski hálóját, de ebből aligha lesz fegyveres nemzetközi konfliktus, a megtépázott, Lanzafamétlanított, Eppeltelenített Supka-legénységet így is megverték a macedón ifjak.

A legnehezebb ellenfelet kétségtelenül a Ferencváros mellé sorolták be a Makkabi Tel-Aviv formájában, az izraeliek ugyanis az előző két szezont az Európa-liga főtábláján töltötték, de a zöld-fehérek egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet ellenük, sőt, reális esélyük volt megszerezni az előnyt a Groupama Arénában. Aztán jött a 91. perc, a megpattanó lövés, a földre rogyó Dibusz Dénes, a szívás.

A Neftcsi-Újpesthez pedig nem is fűznénk több kommentárt, álljon itt a végeredmény: 3-1.

Szóval a magyar klubcsapatok ismét berongyoltak a nemzetközi futballporondra, tették mindezt olyan brutális sebességgel, hogy pillanatok alatt, meteoritok módjára el is porladnak a szégyen ózon-rétegében. Hozzászoktunk ehhez, de azért mégis bosszantó. Vajon direkt csinálják?

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55504/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Európa-liga,Magyar labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-15 11:46:45
Majd, ha annyit tudnak a saját sportáguk rejtelmeiből, ha úgy tudnak hajtani, küzdeni magukért és a csapatukért, mint a most világbajnokságot nyerő magyar junior válogatott kézilabdás csajok, akkor érdemes beszélni erről az egészről.
Addig, - már bocsánat - pofa be !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?