Blogolj!

Romániát is eltakarították az útból, elődöntősök a magyar lányok

Gyenge első félidő után feltámadt hamvaiból a magyar női U20-as kézilabda válogatott és nagyon magabiztosan masírozott a debreceni vb elődöntőjébe.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir lányai ott folytatták támadásban a Románia elleni negyeddöntőt, ahol abbahagyták kedden Szlovénia ellen, az első percekben mégsem sikerült ellépni az ellenféltől. Háfra Noémi a kezdeti bizonytalanság után elkezdte szórni a tőle elvárható gólokat, Lakatos Rita pedig ezúttal is remekül osztogatott Pásztor Noéminek, olyat is láthattunk viszont, amit ezen a világbajnokságon eddig még nem: Márton Gréta lövést hibázott, tizennyolc tökéletes kísérletet követően hárította Kelemen Ioana-Raluca próbálkozását.

Védekezésben viszont eltűnt a Szlovénia elleni magabiztosság, s bár Suba Sára egyszer-kétszer túl tudott járni a román lányok eszén a magyar kapuban, a román nehéztüzérség alaposan megszórta magát, Sorina-Maria Tirca és Raluca-Maria Petrus is kíméletlenül bombázott. A sárgamezes játékosok szerencsénkre folyamatosan kettő percet érő szabálytalanságokat követtek, akadt olyan alkalom is, amikor egy eladott labda után ketten is a magyar térfélen ragadtak, így bő negyed óra elteltével 10-6-ra vezettünk.

Egy kettős magyar emberhátrány viszont teljesen kizökkentette a lányokat, az addig sem túl stabil védekezés pedig teljesen szétesett. Románia megérezte a vérszagot és valósággal átgázolt a magyar csapaton, az első félidő második felében egy 11-4-es futást produkálva megfordította a találkozót, a lehető legjobbkor érkezett a szünet a magyar lányok számára, akik a visszaeső védekezésnek köszönhetően támadásban is elbizonytalanodtak.

A szünet kicsit hosszabbra sikeredett, mint azt vártuk, a debreceni Főnix Csarnok nagykijelzője mondta fel a szolgálatot, a második félidő így kézi időméréssel és magyar hengerrel kezdődött. Négy perc alatt négy lőtt góllal és nulla kapottal, no meg a csereként a kapuba érkező Bínó Boglárka bravúrjaival azonnal megfordította az állást a magyar csapat, a rohanást Tirca hétméterese szakította meg.

21-19-es állásnál már ismét kettővel vezettek Golovin Vlagyimir lányai, a románok játékába pedig visszatért a bizonytalanság, a hiba és az idegeskedés, akadt olyan magyar lerohanás, amit úgy nézett végig a sárga mezes csapat, mintha csak moziban ülnének. Ha az első félidőben Háfra Noémi, a másodikban Faluvégi Dorottya volt a magyar csapat vezére, az apró termetű szélső négyszer is betalált a második felvonás első negyed órájában, Márton Anna találatával pedig már 25-21-re vezettünk.

A románok nem csak a fonalat, hanem a türelmüket is elveszítették, támadásban teljesen elbizonytalanodtak, a második harminc percben mindössze 9 gólt voltak képesek szerezni. A magyar válogatott végül 31-26-ra győzte le ellenfelét egy remek második félidei teljesítménnyel, az elődöntőben a Dánia - Dél-Korea mérkőzés győztesével találkozik a Főnix Csarnokban.

Női junior kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő

Románia-Magyarország 26-31 (17-14)

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55460/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-12 19:18:14
DRÁGA, JÓ ISTENEM !!!!!
Csak azt a borzalmas első félidőt tudnánk valahogy elfelejteni, mert az tényleg méltatlan volt ehhez a csapathoz !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?