Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Elképesztő futballvárost húznának fel Beckhamék Miamiban

Dorogi László

Huszonhárom, mindenki előtt nyitva álló focipálya, 25 ezres stadion, irodák, éttermek, szórakoztatóipari egységek, golfpálya, s minden, mi szem-szájnak ingere.

Fotó: miamiherald.com


Vasárnap este közzétette David Beckham és befektetőpartnere, Jorge Mas az első látványterveit annak a futballkomplexumnak, amely többek között otthont adna a város focicsapatának is.


A korábbi sztárfutballista régóta dédelgette már egy önálló MLS-csapat indításának álmát az amerikai élvonalban, de mint minden mást az életben, ezt is eléggé David Beckhamesen képzelte el. Nem is éri be ezért holmi, egyszerű stadionnal és olcsó infrastruktúrával, újra életbe lépett az `ide nekem a csillagokat is elv` és e szerint gondolkoznak a jövőn.

Beckham és társa egy városi tulajdonban lévő golfpálya helyére képzeli el csillogó-villogó komplexumát, ami közvetlenül a Miami Repülőtér mellett található, s amely tartalmazná a már említett MLS-csapat - amely 2020-tól lesz a liga tagja - 25 ezer néző befogadására alkalmas stadionját. Ezen felül több mint 55 ezer négyzetméternyi területet különítenének el a szórakoztatóipar és a kereskedelem képviselőinek - értsd, itt lehet majd üzleteket, éttermeket, mozit, stb. nyitni -, további 37 ezer négyzetméteren pedig irodákat húznának fel, hogy a 3750 parkolóról és 750 hotelszobáról ne is beszéljünk. Nem feledkeznek meg a telek eredeti rendeltetéséről sem, a golf szerelmesei is megtalálják majd kedvenc helyüket a komplexumon belül.

Az elsődleges funkciója persze a futball népszerűsítése és fejlesztése lenne a beruházásnak, ezért 23, szabad felhasználásra bocsájtott futballpálya is a komplexum tartozéka lenne, amelyeket bárki használhatna. Beckham és Mas csütörtökön találkoznak a Miami városi tanáccsal, hiszen a területet, amelyre felépítenék ezt a varázslatos futballvárost, a várostól bérelnék. Ekkor születik döntés arról, hogy elkezdhetik-e az összesen egymilliárd dollár értékű beruházást.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55343/pics/lead_800x600.jpg
Amerika,David Beckham,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?