Blogolj!

Óriási bundabotránnyal szórakoztatják magukat a szlovákok a vb alatt

Dorogi László

A szlovák rendőröknek nem volt elég néhány szimpla szolgálati autó, hogy begyűjtsék a futballkorrupcióval vádolt renitenseket. 20 személyt vettek őrizetbe, 21 ellen emeltek vádat.

Fotó: Új Szó

Szlovákia nemzeti tizenegye 2010 óta nem jutott ki foci vb-re - akkor először és azóta is utoljára - így most sincsenek ott Oroszországban. Ha ott lettek volna, vélhetően már akkor is kiestek volna, éppen ezért le kell foglalnia magát a szlovák futballtársadalomnak valamivel, s ennek egy különös, ősi módját választották.

A szlovák rendőrség 20 embert vett őrizetbe egy gigantikus bundabotrány miatt, amelyben egyelőre tizenhárom játékvezető, néhány asszisztens és futballklubok képviselői érintettek - az ő kezükre került eddig bilincs. A gyanú szerint a vádlottak 200 és 1000 euró közötti összegeket fogadtak el egyes csapatok képviselőitől, cserébe biztosították az adott klubok győzelmeit az adott mérkőzéseken.

Ennyi embert persze lehetetlen egy-két szimpla szolgálati rendőrautóval begyűjteni, ezért a szlovák rendőröknek busszal kellett kimennie az őrizetbevétel helyszínére, hogy minden renitenst be tudjanak ültetni a hűvösre. A razziában 70 rendőr és a bazini rendőr-szakközépiskola diákjai is részt vettek.

A törvények alapján akár 4-10 év börtönt is kaphatnak a gyanúsítottak.

Címkék: bunda, Szlovákia
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55325/pics/lead_800x600.jpg
bunda,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?