Blogolj!

Szervkereskedelemmel vádolják a Barcelona ex-elnökét

Dorogi László

A katalánok korábbi vezérének bőven lehet vaj a füle mögött, eddig viszont "csak" pénzmosással vádolták.

Fotó: Stock News USA

A spanyol El Confidencial számolt be arról a bizarr történetről, ami miatt hatalmas bajba kerülhet Sandro Rosell, az FC Barcelona labdarúgó-csapatának korábbi elnöke. Már ha eddig nem lett volna abban.

A lap szerint a korábban pénzmosási vádakkal illetett ex-elnök - akinek köze lehet a korrupciós botránnyal átitatott katari vb-rendezéshez is - 2012-ben a feketepiacról próbált meg májat szerezni az akkor a Barcelonában futballozó Éric Abidalnak. A francia válogatott labdarúgónak 2011 tavaszán találtak daganatot a májában, amit azonnal meg is műtöttek, ám kiderült, hogy májdonorra lesz szüksége egy transzplantációs műtéthez. Az El Confidencial riportja szerint Rosell a feketepiacról próbált meg szervet szerezni játékosának, ezért most már nem csak pénzmosás, de szervkereskedelem miatt is magyarázkodnia kell.

A hírek arról szóltak 2012-ben, hogy Abidal operációjánál Gérard nevű unokatestvére (vagy nagybátyja) volt a donor, ám egyes pletykák azt állítják, ezt csupán fedősztoriként találták ki Rosell kérésére a katalán klubnál. Természetesen a Barcelona ezeket a pletykákat azonnal megcáfolta, mondván sem a műtétnél, sem az azt követő rehabilitáció során nem sértett meg senki semmilyen törvényt, minden úgy történt, ahogy azt akkor lekommunikálták.

AZ FC Barcelona elnöki tisztjét 2010 és 2014 között betöltő Rosell májtranszplantációs "incidensére" telefonbeszélgetések lehallgatása során kezdett gyanakodni a spanyol rendőrség. Állítólag, az egyik ilyen beszélgetés 2017 tavaszán zajlott Rosell és egy ismeretlen között, amelyben a korábbi elnök elmesélte, hogy a cseppet sem kellemes történetet elmondta a katalán klub új elnökének, Josep Maria Bartomeu-nak, aki természetesen ettől nagyon begurult.

A rendőrség a következő hetekben több embert is kihallgat az üggyel kapcsolatban, a nyomozás végére pedig talán kiderül az igazság is.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55210/pics/lead_800x600.jpg
FC Barcelona,La Liga,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?