Blogolj!

Ravasz csel áldozatává vált Kolumbia az angolok ellen

Dorogi László

Jordan Pickford kapus mennybe ment a dél-amerikaiak elleni tizenegyespárbaj során, de ezt egyáltalán nem a vak szerencsének köszönheti.

Fotó: AFP/DPA

Láss csodát, az angol labdarúgó-válogatott története során először nyert tizenegyespárbajt világbajnokságon, s jutott a legjobb nyolc közé Kolumbia ellen. A szétlövés hőse az eddig büntetőfogásban nem brillírozó - az angol keret három kapusából a legrosszabb tizenegyes-fogási hatékonysággal rendelkező - Jordan Pickford kapus volt, aki hárította Carlos Bacca sorsdöntő tizenegyesét, s mint utólag kiderült, ezt nem pusztán a szerencsének köszönhette, hanem egy varázskulacsnak.

A hosszabbítás végén Martyn Margetson kapusedző bandukolt oda a fiatal hálóőrhöz és nyújtott át neki egy flaskát, amelyen az összes potenciális kolumbiai tizenegyeslövő játékos neve mellett az is szerepelt, hogyan rúgják a pontrúgást. Ehhez persze kellett az angol elemző csapat is, akik ezt a titkot megfejtették, mindenesetre zseniális húzás volt ráilleszteni a kulacsra a listát.

Pickford egyébként majdnem lebukott, amikor a kolumbiaiak kapusával diskurált a tizenegyesrúgások előtt, ám mielőtt az leleplezhette volna a turpisságot gyorsan törölközőbe csavarta csodakulacsát, hogy Ospina ne tudja figyelmeztetni társait.

Mielőtt csalást kiáltanának a Kolumbiáért szorítók, a trükk nem szabályellenes, a 2006-os világbajnokságon hasonló cetlivel ajándékozták meg a németek kapusát, Jens Lehmant is az Argentína elleni tizenegyespárbaj előtt, ami természetesen neki is segített. A kérdés tehát az, hogy vajon miért nem szánnak többen időt az ellenfél tizenegyesrúgási szokásainak feltérképezésére?

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55231/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Labdarúgás,labdarúgó-vb,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?