Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

A pogó az nem egy tánc

Dorogi László

Igaza volt Lukács Lacinak, ez valóban egy kemény műfaj, de ott legalább bizonyos keretek közé szorítva eresztik ki a feszültséget a fiatalok. Ezt kellett volna tenniük az ausztrál és Fülöp-szigeteki kosarasoknak is.

Fotó: CLS Dunk

Pokoli agyabugyálásba torkollott a Fülöp-szigetek - Ausztrália férfi kosárlabda világbajnoki selejtező, amikor a találkozó harmadik negyedének hajrájához érkezve az egyik ausztrál játékos saját palánkja alatt, egy általa bántalmazottnak vélt társa segítségére sietett és egy brutális könyökössel arcon küldte Fülöp-szigeteki kollégáját.

Ebben a pillanatban tényleg úgy festett a parkett, mintha csak egy dübörgő metál koncert basszusai és süvöltő gitárjai üvöltötték volna a kosárdresszbe öltözött vadbarmok dobhártyáiba, hogy üsd, vágd, nem apád, teljesen elszabadult a pokol.

A vétkes, tizenkettes rendszámmal ellátott ausztrált a komplett filippínó csapat megrohamozta és a legjobb Jackie Chan filmek jeleneteit ötvözve a `Bud Spencer a világ ellen` életérzéssel, levegőben repülős rúgásokkal, meg pusztító ökölcsapásokkal kezdték el módszeresen meglincselni. Ahogy az a pankrációban lenni szokott, előkerültek a jó öreg székek is, amivel retkes szőnyeg módjára kezdték el porolni a dermedt arccal bámuló ausztrált. Csakhogy a pankrációval ellentétben itt a veréssel járó fájdalom is teljes valójával érkezett meg a veséje tájékára a bűnösnek.

Egy percig se gondoljuk, hogy nem jött a felmentősereg, hogyne jött volna. Bár az ausztrálok talán egy hajszállal finomabban igyekeztek kitépni a filippínók beleit, azért az NBA-ből ismert Thon Maker megpróbálta magassági fölényét kihasználni és lábbal megfosztani fejétől egyik-másik Fülöp-szigeteki renitenst, ez pedig már a hazai szurkolók sem bírták cérnával, becsődültek hát ők is a könnyed esti ramazurira.

Ocsmány egy ügy ez, merthogy a balhé kirobbanásának pillanatában az ausztrálok 31 ponttal vezettek. Talán a Fülöp-szigetekiek fizikailag szerettek volna elégtételt venni a kosárlabda-tudásukra mért hatalmas csicskítóért, mindenesetre a pogó Casus bellije mégiscsak egy ausztrál könyökös volt. A játékvezetők végül négy ausztrál és tíz Fülöp-szigeteki önjelölt MMA-harcost küldtek egy jeges zuhanyra gondolkozni, a találkozó pedig akkor ért véget, amikor 89-53-as ausztrál vezetésnél a kipontozódások miatt egyetlen filippínó játékos maradt a parketten.


Az ügynek biztosan lesz utóélete, de addig is szeretném a pöcsméregető verekedőknek elküldeni a következő számot, hogy vezessék le fölös energiáikat és legközelebb hagyják ezt a baromságot a parketten kívül. Ez nem tartozik a sporthoz.

Címkék: Kosárlabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/55128/pics/lead_800x600.jpg
Kosárlabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?