Blogolj!

Drámai csatában jutott ki a férfi kézilabda-válogatott a vb-re!

Dorogi László

Szlovénia 26-22-re nyerni tudott Veszprémben, de összesítésben egy gólt megőrzött Koperben szerzett előnyéből a Vranjes-csapat és utazhat a világbajnokságra.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nagy lépést tett a világbajnoki szereplés felé a magyar férfi kézilabda-válogatott szombaton Koperben, amikor 29-24-ös győzelmet aratott Szlovénia ellen a világbajnoki selejtezős párharc első mérkőzésén, ezzel együtt nem dőlhetett hátra Ljubomir Vranjes legénysége, hiszen az előző világversenyen bronzérmes szlovénok nem akarták olcsón adni adni a bőrüket.

Veszelin Vujovics, a szlovénok szövetségi kapitánya nem számíthatott a visszavágón az első mérkőzésen szemsérülést szenvedő szegedi beállóra, Matej Gaberre, rajta kívül viszont mindenki hadra fogható volt mindkét oldalon. A találkozó előtt a magyar szövetség köszöntötte az egyaránt 25. válogatottságát ünneplő Juhász Ádámot és Ligetvári Patrikot, valamint a százszoros válogatott Ancsin Gábort és a 200. fellépését Koperben ünneplő Nagy Lászlót

Az első félidő álomszerűen alakult magyar szempontból, mi szereztük meg a vezetést, s bár 4-4-ig mindig érkezett a szlovén válasz, ezután kettővel, majd három góllal is el tudtunk lépni, köszönhetően Székely Márton bravúrjainak a kapuban, no meg az első találkozón látott kemény védekezésnek. Az első szlovén időkérés 7-4-es magyar vezetésnél érkezett, ami szemmel láthatóan rendbe is rakta a vendégeket fejben, de egészen a 28. percig nem sikerült utolérnie minket a vendégeknek, ám a szünetre döntetlennel, összesítésben ötgólos magyar előnnyel vonulhattak a felek.

A fordulás után sokáig nem láthatott gólt a veszprémi közönség, amikor Szlovénia törte meg a jeget, a mérkőzés folyamán először szerezték meg a vezetést, de ismét sikerült megújulnia a magyar csapatnak és a végül hat gólig jutó, egész mérkőzésen tarthatatlan Lékai találatával 15-14-nél ismét nálunk volt az előny.

Ezzel együtt öt perccel a játékidő vége előtt 22-20-as előnybe kerültek a szlovénok, ám Balogh Zsolt remek második félidei játékának köszönhetően nem sikerült igazán veszélyes közelségbe kerülniük és ekkorra az is körvonalazódott, hogy nem fogják elérni a 29 idegenben szerzett gólt, ebből adódóan nem is lett volna elég az ötgólos siker a továbbjutásukhoz.

A dráma persze nem maradt el, bő három perccel a találkozó vége előtt háromra duzzadt a szlovén vezetés, a vendégek pedig átálltak nyitott védekezésre, hogy minél hamarabb labdát lopjanak a magyar játékosoktól, ám Székely Márton sokadik védése lezárta a párharcot. Szlovénia végül négygólos győzelmet aratott, de összesítésben 51-50-es gólkülönbséggel a magyar kézilabda-válogatott utazhat a dán-német közös rendezésű 2019-es világbajnokságra.

Eredmény, férfi vb-selejtező, visszavágó:

Magyarország-Szlovénia 22-26 (12-12)
Gólszerzők: Lékai 7, Balogh Zs. 5, Hornyák, Bánhidi 3-3, Bóka 2, Nagy L., Bodó 1-1, illetve Mackovsek 6, Dolenec, Kavticnik 5-5, Cingesar 3, Bezjak, Mlakar 2-2, Vlah, Zabic, Blagotinsek 1-1

Továbbjutott: Magyarország, 51-50-es összesítéssel.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/54121/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?